flagИнтерьер
ornament-full-title

Вибір постільної білизни

ornament-full-title

Велику любов до розкоші живили римляни. Тому, не дивно, що саме вони придумали виготовляти окремі кімнати для нічного сну. Вони споруджували ложе, а потім на них укладали матраци, набиті заячою шерстю. Вже тоді в Рим возилися тканини з Китаю, це був переважно шовк або льон. З них шилося розкішне убрання для жорстких ліжок, для повсякденного життя більше підходив льон. Коли імперія впала, світ надовго забув про виробах подібного роду.





Інтерес до постільної білизни знову виник в епоху Відродження. У той час в знатних будинках ліжка затьмарювалися білосніжними простирадлами. У кожного вельможі був свій двір, своя челядь. Серед них були дівчата, які вміють шити. Простирадла і наволочки прикрашалися красивими вишивками, мереживом. Знайти таку білизну можна і сьогодні. Вибрати якісні комплекти постільної білизни ви можете тут.



В шістнадцятому столітті на простирадлах стали вишивати імена і герба власників, воно стало іменним. Для пошиття використовувалася традиційно бязь - полотно, виткане з льону. Бавовни тоді не було. Постільна білизна з шовку і льону були дуже цінними, і все тому, що шилися в одному екземплярі. Матраци і раніше забивалися шерстю тварин. І, щоб вони не кололися, доводилося їх застеляти декількома рядами простирадло. Дозволити собі це могли тільки дуже заможні люди. Бідним поки воно було недоступним. Так тривало дуже довго:



  • ліжко залишалася білосніжною;

  • вишивка гладдю змінилася мереживами.

Навіть Петро перших привіз в Росію фламандських рукодільниць для того, щоб ті змогли навчити сиріток, які жили при монастирях, своєму мистецтву.





Доступним середнього стану білизна стало в епоху промислової революції. В ті часи став активно переробляти індійський і єгипетський хлопок. З нього стали виробляти пряжу, що ідеально підходить для створення недорогих, щільних тканин. Бязь була першою, потім на світ з'явився поплін. І тільки після сатин. Щільність у матеріалів була хорошою, тому вони ідеально підійшли для створення виробів, які використовуються для оздоблення ліжок.



Тканини прекрасно вбирають вологу, «дихають», добре пропускають повітря. Спати на них - одне задоволення. Сьогодні білизну можна купувати наборами для однієї людини, або для сімейної пари. Виробникам доступні різні технології, тому різноманітність матеріалів просто вражає.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?