flagИнтерьер
ornament-full-title

Які переваги мають інфрачервоні панелі SunWay

ornament-full-title

Серед опалювальних приладів окрему нішу займають інфрачервоні обігрівачі sunway, що набирають все більшої популярності. Вирішуючи чи підійде такий апарат для конкретних умов експлуатації, варто розглянути його різновиди та принцип роботи, а також врахувати всі плюси та мінуси інфрачервоних обігрівачів, щоб вибір був грамотним, а результат задовольнив очікування.



Які переваги мають інфрачервоні панелі SunWay


Особливості різних типів інфрачервоних обігрівачів



Результат роботи ІЧ-обігрівача схожий на вплив Сонця. Промене тепло гріє відразу людину, минаючи повітря, що підвищує ККД приладу. Поступово нагріваються стіни та предмети, які теж починають відбивати тепло. За типом енергоносія всі інфрачервоні обігрівачі поділяються на електричні, газові та рідкопаливні. Для опалення побутових приміщень використовують електричні та газові ІЧ обігрівачі. При цьому газові використовують набагато рідше.



Електричні ІЧ-обігрівачі



Електричні інфрачервоні обігрівачі можна умовно поділити на світлові та темнові. Світлові або короткохвильові інфрачервоні обігрівачі як нагрівальний елемент мають скляні трубки з укладеними всередину спіралями. Вони здатні нагріватися до температури понад 600 °C і випромінюють яскраве світло. Ці прилади виробляють дуже інтенсивний обігрів у тому напрямку, куди звернені їх нагрівальні елементи.



Темнові або довгохвильові ІЧ обігрівачі мають робочу температуру менше 600 C і випускаються у вигляді тепловиділяючих панелей та плівок. Найчастіше такі обігрівачі мають робочу температуру від 300 °C до 400 °C. Це дозволяє вішати такі прилади на стіну або стелю. ІЧ обігрівачі такого типу не здатні перегріти тіло людини, їх можна вмикати на тривалий час.



Принцип роботи електричного інфрачервоного обігрівача полягає в подачі напруги на нагрівальний елемент, де завдяки внутрішній конструкції теплова енергія перетворюється на електромагнітні хвилі, що випромінюються в інфрачервоному діапазоні, а металевий відбивач сприяє їхньому поширенню по приміщенню. У разі тонких пластин (настінні моделі) тепло розповсюджується на короткі дистанції.





Людина відчуває ІЧ-промені в діапазоні від 5.6 до 100 мкм, відштовхуючись від чого виробляють нагрівачі з короткою (2-4 м), середньою (3-6 м) і дальньою (6-12 м) дією. Залежно від цього опалювачі застосовують як у звичайних будинках та квартирах, так і на виробництві для обігріву цехів та ангарів.



Електричні ІЧ-обігрівачі випускають у вертикальних та горизонтальних корпусах. За типом установки вони бувають підлоговими-низькими, підлоговими з високою стійкою, настінними та стельовими. Обладнання ефективне як у закритих приміщеннях, так і на відкритому повітрі.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?