flagЗдоровье
ornament-full-title

Як вибрати тонометри автоматичні?

ornament-full-title

Види автоматичних тонометрів



Автоматичні пристрої можна розділити на 2 категорії. Між собою вони відрізняються за місцем кріплення манжети.



Плечові тонометри



Такі пристрої користуються найбільшою популярністю. Манжета закріплюється на плечі, або на передпліччі - трохи вище ліктя, в тому місці, де проходить велика артерія. Виміряти тиск за допомогою медичного приладу цього типу можна з високою точністю і у молодих, і у літніх людей. Подобрати тонометр ви можете тут https://pro-medic.com.ua/tonometry/tonometry-avtomat/paramed/.





Ззап'ястні тонометри



Прилади для зап'ястя складаються зазвичай з невеликої вузької манжети і закріпленого безпосередньо на ній основного блоку. Щоб виміряти тиск, пристрій потрібно надіти на руку в тому місці, де перевіряють пульс, і включити в роботу.



Порада! Зап'ястні тонометри можна брати з собою в поїздки, вони відрізняються малою вагою і компактністю.

Як правильно вибрати хороший автоматичний тонометр для домашнього використання

Прилади в аптеках і медичних магазинах представлені у великому асортименті. Щоб вдало вибрати автоматичний тонометр за відгуками і дослідженням, потрібно звернути увагу на кілька нюансів.



Тип тонометра



Для молодих людей однаково корисними виявляться і плечові, і зап'ястні моделі. А ось літнім краще вибирати прилади з кріпленням на передпліччі, інакше свідчення будуть неточними.



Наявність вбудованої пам'яті



Найзручнішими є тонометри, здатні запам'ятовувати результати декількох останніх вимірювань. З їх допомогою можна відстежувати коливання артеріального тиску протягом певного періоду. Окремі моделі оснащені осередками пам'яті для декількох користувачів і добре підходять для сімейного використання.



Розмір манжети



Стандартним вважається діаметр рукава від 22 до 35 см, такі манжети підходять більшості користувачів. Але людям з великою масою тіла краще пошукати автоматичний тонометр з розміром рукава до 48-56 см.



Iнтелектуальні функції



Аритмія може негативно впливати на точність вимірювання тиску. При серцево-судинних захворюваннях має сенс придбати інтелектуальний автоматичний прилад, здатний враховувати в процесі роботи особливості організму пацієнта. Добре, якщо пристрій підтримує колірну шкалу ВООЗ, в такому випадку можна буде зрозуміти, не вийшло чи АТ за межі норми.





Живлення



Більшість моделей працюють від батарейок або акумулятора. Але найкраще вибрати автоматичний тонометр з адаптером для розетки, в такому випадку не доведеться витрачати зайві гроші на його обслуговування.



Як вибрати тонометр автомат для літніх людей



Пацієнтам старше 50 років рекомендують вибирати автоматичні тонометри з кріпленням на передпліччя. Пульс на зап'ясті у літніх часто буває слабкий, вимірам заважають сильно виступаючі кісточки. Плечова артерія прощупується добре в будь-якому віці, тому медичний прилад зможе дати максимально точні свідчення.



Як вибрати автоматичний тонометр на передпліччя



Купівля приладу на передпліччя, або, як часто говорять, на плече, не представляє особливих складнощів. Звернути увагу при виборі автоматичного тонометра 2020 потрібно тільки на діаметр манжети.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?