flagЗдоровье
ornament-full-title

Як вибрати хороше вино

ornament-full-title
Ринок алкогольної продукції приємно тішить різноманітністю і широтою асортименту. Вітчизняному споживачеві запропоновано вина, що поставляються компаніями-виноробами, як із самої України, так і з європейських, латиноамериканських та інших країн світу. Такий вибір призвів до того, що недосвідчений пересічний споживач часто не може визначитися з алкогольним акомпанементом урочистості або романтичного вечора.
Не варто при виборі алкоголю орієнтуватися лише на ціну. Є інші важливі критерії, що дають змогу вибрати напій, який подарує насолоду в процесі дегустації. Перш ніж замовити вино на сайті MAUDAU, звернути увагу потрібно саме на них.

Як вибрати хороше вино


Критерії вибору вина

Щоб обрати вино, сорт якого пасуватиме до конкретної події або меню, зверніть увагу на такі параметри:

  • Колір напою. Є універсальне правило — до м'ясних страв подають червоне вино, з рибою краще поєднуються білі сорти. Рожеве вино вважають універсальним, оскільки воно підходить, як до м'яса, так і рибних страв. Цей же варіант підходить для званих обідів і вечорів, коли в меню багато різноманітної їжі.
  • Класифікація напою. Легкі білі та шампанські вина часто грають роль аперитиву. Столові вина подають до основних страв. Десертні напої підходять як дижестив.
  • Вміст цукру. Залежно від солодкості напою, а точніше від вмісту остаточного цукру, вина поділяють на сухі, напівсухі, напівсолодкі та солодкі. Столові вина частіше сухі та напівсухі. Солодкі та напівсолодкі напої підходять як завершення трапези.
  • Сорт винограду. Найвідоміші у світі сорти винограду, з яких роблять вина, це Каберне, Совіньйон, Шардоне і Рислінг. Також популярними є Мерло і Піно Гріджіо. Ці ж найменування носять вина різних брендів. Їх цінують за відсутність терпкості в смаку, м'який букет. Вони універсальні. Складніші за смаковою та ароматичною композицією вина виробляють із сортів винограду Мальбек, Верментіно, Сіра, Шенен Блан, Зінфандель. Ці напої потрібно поєднувати з їжею — страви та алкоголь мають доповнювати кожен кожного. Великий асортимент вин пропонує маркет алкогольних штук Маудау. Можна вибрати як універсальний варіант напою, так і вино зі складним букетом для конкретної закуски.
  • Країна бренду. Завжди високою популярністю користувалася винна продукція з Аргентини та Чилі. Пояснення цьому — доступна ціна і відмінна якість напоїв. Але вартість доставки товарів з Південної Америки в Україну зросла, що позначилося на цінах на алкоголь. З вин Старого Світу найдорожчими є напої з Франції. Купити недорого можна вино з Італії та Німеччини. Бюджетний алкоголь хорошої якості пропонують бренди з Португалії.

    Не варто обходити увагою продукцію виноробів України. У цій категорії представлені великі заводи з багаторічною історією і невеликі сімейні виноробні, які виробляють вино з ягід власних виноградників. Географія таких підприємств велика. Це південні області — Одеська, Херсонська, Миколаївська, а також Вінницький регіон і Закарпаття.
  • flagОцени статью!
    • 0
    Комментариев пока еще нет

    Добавить комментарий!

    Ваше Имя:
    Ваш E-Mail:
    ОПРОС
    Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?