flagДети
ornament-full-title

Як виховати дитину з аутизмом?

ornament-full-title

Тривога, пов'язана з розвитком вашого малюка, постановка діагнозу, досягнення, які змушують вас буквально роздмухуватися від гордості - все це віхи на шляху виховання дитини з розладом аутистичного спектру. 18 речей, які ви повинні дізнатися, ви знайдете в цій статті moyadutuna.com.



Як виховати дитину з аутизмом?


Ви перша помітите, що щось іде не так



Звичайно, всі мами читають про те, як повинна розвиватися дитина, щоб переконатися, що їхнє маля починає гукати і повзати відповідно до графіка. Але часто мами дітей з аутизмом кажуть, що заздалегідь знали, що у розвитку деяких навичок їхня дитина відстає від інших. Розлад аутистичного спектру може проявляти себе цілком очевидно — наприклад, у небажанні дитини встановлювати очний контакт, і менш явно – наприклад у недорозвиненні глибинних м'язів. Перше, що починає робити багато батьків, які запідозрили недобре — спостерігають за поведінкою дитини і звіряють результати з даними відповідних таблиць. (Вважаєте, що ваша дитина в групі ризику? Дізнайтеся більше про аутизм і перевірте наявність тривожних ознак у поведінці малюка. Обговоріть будь-які сумніви з вашим педіатром.)



Ви можете роздратуватися на того, хто першим підніме тривогу



Якщо друг, член сім'ї або педагог припустить, що вашу дитину треба перевірити на аутизм, можливо, ви почнете оборонятися, навіть якщо знаєте, що вони просто намагаються допомогти. Чути підтвердження власних підозр або отримати вказівку на поведінку, яку ви самі не вважали проблемною, може бути дуже важкою. Засмучуватись – це нормально, але пам'ятайте, що аутизм не кидає тінь на вас або на те, як ви виховуєте свою дитину. Будьте об'єктивними та відкритими для нової інформації, зосередьтеся на тому, щоб ваша дитина отримала необхідну допомогу. Читайте розповіді мам про те, як вони вперше запідозрили у своїх дітей аутизм.





Доведеться довго чекати



Якщо ви думаєте, що у вашої дитини аутизм, вам захочеться якнайшвидше отримати професійну думку. Але педіатр, швидше за все, направить вас до невролога для встановлення офіційного діагнозу, і тут очікування прийому може зайняти місяці, тому що до таких фахівців часто треба записуватися заздалегідь. Навіть після відвідування лікаря вас можуть надіслати до інших фахівців, таких як логопед, ерготерапевт (occupational therapist) або фахівець з ЛФК (physical therapist), що також спричинить очікування та різні тестування.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?