flagЗдоровье
ornament-full-title

Приватна клініка Лотоцьких у Львові — здоров’я пацієнтів передусім!

ornament-full-title

Скринінг при вагітності - це пренатальне дослідження, що включає в себе комплекс медичних заходів, спрямованих на виявлення групи підвищеного ризику по розвитку аномалій плода або акушерських ускладнень. Детально розкаже вам центр здоров'я жінки львів.



Приватна клініка Лотоцьких у Львові — здоров’я пацієнтів передусім!


Метою діагностичного обстеження є визначення рівня фізичного розвитку дитини і виявлення різних аномалій і відхилень. Ультразвукове дослідження на ранніх термінах відноситься до числа безпечних і дієвих методів обстеження вагітних жінок. Воно дозволяє уточнити термін вагітності, спрогнозувати можливість передчасних пологів, ризик розвитку гестозу, виявити багатоплідної вагітність і будь-які небезпечні патології розвитку майбутнього малюка.



За результатами скринінгу при вагітності в 1 триместрі все пацієнтки діляться на 2 групи - низького і високого ризику. Якщо жінка потрапляє в другу групу, ймовірність народження абсолютно здорову дитину знижується, тому така ситуація вимагає уважного спостереження та додаткових досліджень.



Протягом всього періоду виношування малюка рекомендується пройти 3 повних діагностичних обстеження, кожен з яких проводиться в певні терміни і для різних цілей. Скринінг 1 триместру включає в себе УЗД і біохімічний аналіз крові, взятий з вени.





УЗД. Даний спосіб дозволить визначити точний термін розвитку малюка, оцінити його статура, роботу і симетричність розташування деяких органів, а також кількість навколоплідних вод, стан плаценти, матки матері.

перший скринінг при вагітності Біохімічний аналіз крові. Дозволяє визначити рівень гормонів b-ХГЛ і PAPP-A. Перевищення або нестача першого гормону може говорити як про багатоплідної вагітності, так і про наявність серйозних патологій або вадах розвитку. PAPP-A поза межами норми вказує на хромосомні збої, загибель плода, неправильне розвиток, дефіцит маси тіла та інші порушення. З огляду на всі фактори в сукупності, можна уникнути серйозних ускладнень у другому і третьому триместрах. Одним з таких ускладнень є прееклампсія і еклампсія - небезпечний стан, який розвивається у 5-8 жінок з 100, що загрожує життю не тільки малюка, але і матері.



Отримані в результаті всіх маніпуляцій дані містяться в спеціальну програму ASTRAIA або PRISCA. Дані програмні забезпечення обробляють інформацію і з високою точністю обчислюють ймовірність наявність у малюка вроджених патологій, таких як синдроми Дауна, Едвардса, Патау; дефект нервової трубки плода та інші.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?