flagДом
ornament-full-title

Одножильні та двожильні нагрівальні кабелі для теплої підлоги: особливості і різниця

ornament-full-title
Електрична тепла підлога стає дедалі популярнішою, адже відрізняється високим класом енергоефективності та здатністю якомога швидше нагріти підлогове покриття. А через нього – підняти температуру повітря у всьому приміщенні. Окремою перевагою є великий вибір систем, з якими можна ознайомитися на https://teploman.com.ua/teplapidloga/nagrivaln-j-kabjel/.

Одножильні та двожильні нагрівальні кабелі для теплої підлоги: особливості і різниця


Усі сучасні виробники виготовляють нагрівальні кабелі для підлоги, які за конструкцією можна розділити на дві основні категорії: одножильні та двожильні. І покупці, які вперше зіштовхуються з вибором, не знають, який саме варіант їм обрати. У кожного типу кабелю: і одножильного, і двожильного є свої особливості та переваги. Давайте детальніше розглянемо кожен із цих видів.

Одножильні нагрівальні кабелі: особливості та переваги

Першочергово на ринок виходили одножильні кабелі для електричної теплої підлоги. З назви стає зрозуміло, що у такої системи одна нагрівальна жила, яка надалі покривається захисними оболонками: екраном на основі алюмінію або мідної фольги і зовнішньою оболонкою для захисту від підвищених температур, впливу вологи тощо.

У такої системи відсутня кінцева муфта. Тобто кабель закінчується двома з'єднувальними муфтами або ж холодними кінцями. Це означає, що обидва кінці дроту потрібно буде в подальшому під'єднати до терморегулятора для того, аби контролювати температуру по усій довжині кабелю. Це робить монтаж системи більш складним. Адже потрібно ретельно розрахувати необхідну вам довжину нагрівального елементу, а також крок між кожною його частиною.

Серед основних переваг одножильних нагрівальних кабелів:

  • вигідна вартість – такі системи вважаються доволі бюджетними;
  • невисока потужність, яка дозволяє встановлювати систему в тому числі і під делікате підлогове покриття.

    Що таке двожильні нагрівальні кабелі

    Двожильний нагрівальний кабель вважається більше універсальним та потужним. Це дійсно сучасні нагрівальні елементи, які відрізняються іншою конструкцією. Вони мають відразу дві нагрівальні жили, які розташовані симетрично по відношенню одна до одної. Кожна з них ізольована захисною оболонкою, а далі вони об'єднані одним алюмінієвим або мідним екраном і зовнішньою плівкою.

    Двожильні кабелі відрізняються набагато простішим принципом встановлення. Усе тому, що холодний кінець у них лише один. Інший кінець захищений муфтою, його можна залишити в протилежному від терморегулятора кінці приміщення, під'єднуючи до системи лише один елемент нагрівального кабелю.

    Зазвичай двожильні моделі відрізняються більшою потужністю і можуть обігріти у тому числі холодні приміщення. Їх використовують як в житлових, так і на комерційних або промислових об'єктах.

    Отже, можна сміливо сказати, що двожильні нагрівальні кабелі є більш універсальними і такими, що можуть встановлюватись у будь-яких типах приміщення. В той час як одножильні їхні аналоги підходять переважно для кімнат з низькою прохідністю або нежитлових приміщень: складів, гаражів, систем антизледеніння і сніготанення тощо.
  • flagОцени статью!
    • 0
    Комментариев пока еще нет

    Добавить комментарий!

    Ваше Имя:
    Ваш E-Mail:
    ОПРОС
    Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?