flagЗдоровье
ornament-full-title

Звичайні підгузки та трусики: різниця, особливості та переваги

ornament-full-title
Вибір між підгузками, які сьогодні представлені десятками або навіть сотнями різних варіантів, починається з того, який формат обрати: класичні, що застібаються на липучках, або трусиками. Все більше батьків надають перевагу другому варіанту, який відрізняється більшою зручністю у використанні – підгузки фіксуються на тілі дитини завдяки еластичній м'якій резинці. А ще вони представлені у широкому асортименті, ви можете знайти потрібний розмір та замовити трусики на https://kurumi.com.ua/uk/product-category/pidguzki-trusiki-peljushki/japonski-pidguzki-goon-gun/.

Звичайні підгузки та трусики: різниця, особливості та переваги


Втім, у кожного формату є свої особливості, переваги та недоліки, з якими варто ознайомитися перш, ніж робити остаточний вибір.

Що краще: підгузки чи трусики?



Що саме потрібно обрати: звичайні підгузки або трусики для малюків? У першу чергу варто розібратися із різницею між цими двома видами виробів. Звичайні підгузки фіксуються за допомогою липучки, що розташовується по боках виробу. Вони надійні, втім, доволі складні у використанні. Батькам потрібно призвичаїтися, аби мати змогу швидко замінити підгузок у малюка. Це стає складніше ще й з віком дитини: після 8-9 місяців малюки починають активно пізнавати цей світ. І вже важко змусити їх чекати на пеленальному столику.

У такому разі на допомогу приходять підгузки трусиками, які надягаються як звичайний одяг і фіксуються на тілі за допомогою резинки. Так, вони можуть мати додаткові липучки та інші фіксатори (наприклад, кнопки). Однак основою залишається резинка, яка має бути еластичною, проте якісною. Такою, що не буде розтягуватися і не дасть підгузку спадати під час активних ігор або сну дитини. 

Тож трусики рекомендують обирати для малюків у віці від 9 місяців. До якого віку їх радять лишати? Все індивідуально – дивіться на потреби вашої дитини. На регулярній основі зазвичай малюкам надягають підгузки десь до 1-1,5 року. Втім, часто батьки вирішують залишити трусики лише на ніч, якщо дитина ще не може прокинутися для того, аби попроситись в туалет. У такому разі підгузки можна використовувати орієнтовно до 3-4 років.

З недоліків підгузків трусиків можна назвати хіба що їхню високу вартість. Вони коштують дорожче у порівнянні зі звичайними аналогами. Саме тому їх не рекомендують купляти з перших днів життя малюка. Адже в перші кілька місяців витрачається велика кількість підгузків. І тут краще трохи зекономити, вибравши класичні, проте якісні вироби.

Як використовувати підгузки трусиками



Ми вже зазначали, що головна перевага підгузків трусиків полягає у тому, що ними просто користуватися. Аби надягнути підгузок на малюка, вам достатньо буде витратити всього кілька секунд. Процес складається з кількох послідовних дій:

  • дістаньте підгузок, розправте його та продіньте руки у отвори для ніжок малюка; 

  • підготуйте шкіру дитини, зволоживши її або використавши присипку;

  • продіньте ніжки малюка у спеціальні отвори – вони також мають еластичні резинки, які запобігають протіканню випорожнень та утримують рідину всередині. 



Як знімати трусики підгузки? Просто розірвіть бокові шви. На деяких виробах є спеціальна клейка стрічка, що дозволяє скрутити підгузок у комочок і залишити його у такому вигляді. Утилізуйте використані підгузки в сміттєві пакети.

Як знайти найкращі трусики підгузки?



Підгузки трусиками сьогодні виготовляються у різних форматах та різними виробниками. Саме тому батьки губляться і не знають, який варіант обрати. Важливими є кілька критеріїв:

- Розмір – визначається за співвідношенням зросту та ваги дитини. Замалі підгузки будуть стискати шкіру та створювати відчуття дискомфорту. А завеликі – спадатимуть, особливо під час активної гри. 

- Матеріали. Мають бути гіпоалергенними та протестованими дерматологами. Бажано натуральними, наприклад целюлоза або бавовна. 

- Циркуляція повітря. Підгузки мають дозволяти шкірі дихати. Це запобігає її запотіванню, особливо у спекотний період.

- Зручна фіксація. Резинка має бути надійною, не рватися, не розтягуватися і не спадати. Якщо бажаєте додатково зафіксувати підгузок, обирайте моделі з липучками або кнопками. 

- Додаткові фішки та переваги. Це може бути, наприклад отвір для пупка, що особливо актуально для новонароджених. Або індикатор наповнення – невелика смужка, яка змінює колір за ступенем наповненості підгузка. 

Такий ретельний підхід дозволяє уникнути помилок під час вибору підгузків трусиками та з-поміж усіх товарів, що представлені сьогодні в магазині, знайти виробника, формат та розмір виробів, що підійде саме вашій дитині. Врахуйте, що навіть на гіпоалергенні товари у дитини може виникнути почервоніння на шкірі. Це пов'язано з індивідуальною реакцією на той чи інший матеріал. У такому разі варто змінити підгузки.
flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?