flagИнтерьер
ornament-full-title

Види активних інвалідних візків і правила їх вибору

ornament-full-title

Активні інвалідні візки дозволяють людям з обмеженими можливостями відчувати себе у певній мірі вільними. Звісно, це не та свобода, коли людина може пересуватись своїми ногами. Але в подібних випадках вибирати не доводиться.



Маючи спортивні інвалідні візки, люди з травмами, певними хворобами, у післяопераційний період можуть продовжувати займатися улюбленими видами спорту, танцювати, брати участь у змаганнях.



Крісло-каталка допомагає інваліду взаємодіяти з навколишнім світом. Тому важливо купити активний інвалідний візок, який ідеально підійде користувачеві. Щоб зробити правильний вибір, необхідно познайомитись з особливостями спортивних візків для інвалідів.



Види активних інвалідних візків і правила їх вибору


Види візків по типу привода



Асортимент колясок для людей з обмеженими можливостями у магазині OSD представлений наступними видами.



Механічні



Активний інвалідний візок з ручним приводом – це класична конструкція для реабілітації, для керування якою використовується сила рук. Моделі з механічним керуванням не підходять ослабленим пацієнтам, пенсіонерам та людям після хірургічних втручань.



Електричні



В інвалідному візку з електроприводом управління здійснюється за допомогою двигунів електротяги. Електрична модель комплектується джойстиком, який зазвичай розміщується в лівому або правому підлокітнику, рідше – в області ніг. Наявність гальмівної системи захищає засіб пересування і людину, що сидить у ньому, від перекидання.



Купити інвалідний візок активного типу з електроприладом обійдеться дорожче у порівнянні з механічним аналогом. Але його використання, відповідно, є більш зручним і комфортним. Використання електричних засобів пересування не рекомендоване хворим, у яких є порушення зору та слуху.



Особливості спортивної коляски для інвалідів



Вироби мають гнучку систему налаштувань, завдяки чому можна змінювати майже всі їх параметри (може бути до 40). Отже така техніка максимально адаптується під спосіб життя і індивідуальні потреби пацієнта.



Враховуючи вагу, зріст, комплекцію тіла, фізичну підготовку і тип обмеження функцій руху, у техніці легко змінювати розташування підніжок, підлокітників, кут нахилу спинки, ширину і висоту сидіння. Засобами з ручним приводом користувачі можуть керувати самостійно.



Спортивні коляски для інвалідів надійні, міцні і довговічні. Вони витримують значні навантаження і можуть мати раму підвищеної міцності.



Техніка проста у використанні та обслуговування. Вона швидко збирається і розбирається, зручна у транспортуванні вручну і в багажнику автомобіля. Сидіння і спинка не деформуються навіть після тривалого використання, легко миються.



Крісло коляска активного типу легка, але водночас стійка, надійно тримається на дорозі. Завдяки компактності вона легко проходить у стандартні отвори. Це дає змогу користувачеві без проблем переміщатись будинком, квартирою, відвідувати аптеки, магазини, поліклініки.



Кому не підходять спортивні візки



Моделі спортивного типу підходять не усім пацієнтам з проблемами рухового апарату. Звичайно, їх не можуть використовувати люди з відсутніми двома верхніми або нижніми кінцівками, хворобами органів дихання і серцево-судинної системи, гострими та хронічними порушеннями свідомості.



У інших випадках, якщо не заперечує лікар, а людина має бажання жити по можливості повноцінно, варто розглянути перелік товарів, представлених у каталозі інтернет-магазину ОСД. Вибираючи інвалідний візок активного типу, звертайте увагу на відповідність його розмірів особливостям тіла користувача, дверних отворів, типи коліс, підлокітників, підніжки.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?