flagКрасота
ornament-full-title

Особливості та секрети догляду за ювелірними прикрасами

ornament-full-title
Шляхетні метали вимагають відповідного ставлення. За неправильного догляду вони тьмяніють, втрачають свій блиск і красу, на поверхні з'являються подряпини чи дрібні дефекти. Це станеться, якщо не знімати коштовності у спортзалі, в сауні та під час прибирання, а також нехтувати регулярним чищенням. Тому важливо не тільки купити золоту каблучку гарної якості, але й правильно дбати про неї надалі.

Особливості та секрети догляду за ювелірними прикрасами


Догляд за ювелірними виробами із золота



Головні «шкідники»: хлор та йод. При контакті з ними матеріал швидко стає тьмяним. Щоб зберегти сяйво золотих прикрас, будуть корисні такі правила:

- Каблучки, ланцюжки та браслети підходять для постійного носіння, але періодично їх потрібно знімати та протирати м'якими ювелірними серветками або мікрофіброю.
- Для чищення потрібен слабкий мильний розчин, до якого додано кілька крапель нашатирного спирту. Усі забруднення видаляють м'яко, без натиску чи абразивів.
- Після очищення важливо протерти поверхню насухо.

Подряпини та дефекти — сліди експлуатації, яких можна позбутися. Але самотужки це зробити не вдасться, тому варто звернутися до ювелірної майстерні для шліфування та полірування.

Догляд за срібними прикрасами



Ніжний матеріал погано переносить будь-які негативний вплив, починаючи від підвищеної вологості до механічних пошкоджень. Дбайливе ставлення здатне стати запорукою довговічності ювелірних виробів зі срібла.

Для чищення використовують м'які серветки, просочені нашатирним спиртом. Прикраси складної форми (з багатими завитками або великою кількістю декору) варто занурити в теплий мильний розчин на 15–20, після чого ретельно промити та витерти.



Як чистити прикраси з камінням



Чищення золотих і срібних виробів, прикрашених дорогоцінним камінням, не має суттєвих відмінностей. Мильний розчин у поєднанні з нашатирем повністю безпечний та не зіпсує камінь. Можна використовувати і спеціальну ювелірну косметику, яка дбайливо розчиняє будь-які забруднення.
Особливості догляду за виробами з емаллю

Дивовижні аксесуари, які захоплюють яскравими та незвичайними малюнками. Вони стають ключовою деталлю образу. Однак потрібно стежити за станом покриття, захищаючи його від сколів та плям.

Таку прикрасу потрібно зберігати в індивідуальній упаковці (футляр, мішечок), берегти від прямого сонячного проміння і підвищеної вологості. Приймати душ з аксесуаром вкрай небажано, а відвідувати лазню чи басейн і поготів. Чистити емаль рекомендовано у прохолодній воді з декількома краплями спирту — в жодному разі не впливати на поверхню жорсткими щітками, губками чи іншими інструментами. Допустимі тільки м'які серветки. Завдяки цій простій дії покриття емаллю матиме бездоганний вигляд протягом довгих років.
flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?