flagИнтерьер
ornament-full-title

Що таке ламелі ліжка та чи потрібні вони?

ornament-full-title

При виборі спального дивана чи ліжка це питання «випливе» обов'язково. Тому що основа спального місця дуже сильно впливає на корисні властивості та зручність матраца. Давайте розберемося, що таке ламелі і чим основа такого типу краща за інших?



Ламелі є відносно тонкими пластинами, зазвичай виготовленими з дерева. Розташовані паралельно один одному, вони утворюють основу спального місця. Тобто знаходяться безпосередньо під матрацом. Замовити гарне ліжко з якісними ламелями ви можете в цьому магазині https://ars.ua/mebli/spalnja/lizhka/.



Дерев'яні ламелі сприяють природній вентиляції спального місця. Вони дозволяють матрацу «дихати», тобто пропускати повітря, швидко випаровувати вологу. Також матрац на ламелях набагато менше накопичує пил. Таким чином, перевага ламельної основи ліжка – гігієнічність.



Якщо ортопедичний матрац, то ламелі підсилюють його властивості. Гнучка природа дерева дозволяє платівкам пружинити. Так вони допомагають правильно розподілити вагу людини, що лежить на матраці, і при цьому сприяють правильному положенню хребта.



Що таке ламелі ліжка та чи потрібні вони?


Як почистити м'які меблі вдома



Улюблене крісло, затишний диван, зручний кухонний куточок – у кожному сучасному будинку обов'язково є м'які меблі. А отже, кожна господиня стикається з необхідністю її регулярного чищення. Варто зауважити, що це не таке просте завдання, не кажучи вже про видалення плям, які виникають на оббивці незалежно від акуратності мешканців.

Меблева промисловість пропонує різні варіанти м'яких меблів, а також різні види матеріалів, з яких вони виготовлені, і до кожного з них потрібен свій підхід при чищенні. Одні варіанти оббивки вимагають сухого чищення, для інших - підійде і волога, в деяких випадках потрібно довірити чищення професіоналам, а іноді можна впоратися і підручними засобами.



Тонкощі чищення різних видів тканин



Незважаючи на те, що зараз існує безліч тканин для меблевої оббивки, універсального способу чищення для них все ще не існує. Кожен матеріал має свої особливості, з якими необхідно ознайомитися, перш ніж чистити диван або крісло.

Найвибагливішими є флок, велюр, оксамит та інші тканини з ворсом. Вони не переносять агресивного чищення, у тому числі їх легко зіпсувати пилососом.

Крім того, таку тканину не бажано мочити. Такі тканини чистять вручну сухим способом, рухаючись проти ворсу.

Складнощі можуть виникнути також при чищенні дивана з шовковою оббивкою. Шовк легко зіпсувати застосовуючи хімічні засоби або пароочисник, тому диван чистять вручну, використовуючи сухе чищення або дуже слабкий розчин нашатирю.

Для чищення делікатних тканин оббивки має сенс звернутися до професіоналів.





Дивани з покриттям із замші та шкіри - у тому числі штучної - можна чистити вологим способом із застосуванням неагресивної хімії, що підходить для них. Варто уникати зайвої вологи, оскільки вона може залишити сліди та зробити поверхню матеріалу жорсткою та ламкою. При чищенні замшевого дивана варто уникати кругових рухів, тому що в цьому випадку залишаться негарні розлучення. Варто дотримуватися вертикальних та горизонтальних рухів. Замша та нубук не перенесуть високих температур, тому виключено їх чищення парою або миття гарячою водою.

Оббивка з бавовни, льону або вовни сильно вбирає вологу, внаслідок чого довго просихає і може набути неприємного запаху. При чищенні таких тканин також варто уникати надмірного зволоження.

Оббивка з дерматину не підлягає чищенню щіткою, краще віддати перевагу м'якій губці. Також її не можна чистити із застосуванням кислот, у тому числі оцту.



При виборі варіанта чищення завжди дотримуйтесь найменш агресивного способу із можливих. Це дозволить надовго зберегти Ваші меблі в первозданному вигляді.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?