flagКрасота
ornament-full-title

Натуральні інгредієнти в косметиці: користь і ефективність

ornament-full-title

Натуральна косметика стає дедалі популярнішою і це не дивно. Рецепти, створені на основі натуральних інгредієнтів, не тільки надають ефективність, а й мають переваги у використанні. Дають змогу проводити ритуали догляду за собою, засновані на регенерації, живленні шкіри, забезпеченні її антиоксидантами. Усвідомлений догляд за шкірою із застосуванням натуральної косметики ще ніколи не був таким захопливим! Бажаєте користуватися натуральною косметикою – на Froomo представлений широкий асортимент за прийнятними цінами. Асортиментна лінія магазину забрана з урахуванням вікових та індивідуальних відмінностей.



Натуральні інгредієнти в косметиці: користь і ефективність


Навіщо використовувати натуральні інгредієнти в косметиці?


Як відомо, склад має значення, оскільки впливає на ефективність. А рослинні інгредієнти містять масу активних речовин, що впливають на багато процесів, які відбуваються в організмі людини. Їх зазвичай підбирають таким чином, щоб чинити комплексний вплив на шкіру – живити її та підтримувати її регенерацію, водночас зволожуючи та захищаючи від шкідливого впливу зовнішніх факторів.


У випадку з натуральною косметикою плюсом є цікаві форми, в яких вона пропонується. Прикладом цього є натуральні шампуні, які стають дедалі популярнішими. Він трохи схожий на класичне мило, але на відміну від нього не закисляє шкіру голови. Цей продукт миє і доглядає за волоссям так само як рідкий шампунь. Після миття волосся м'яке, насичене, зволожене та блискуче.


Звичайна косметика містить штучні барвники та синтетичні ароматизатори, які негативно впливають на шкіру. Вони можуть подразнювати й сушити шкіру та сприяти утворенню прищів. Їх застосування часто супроводжується печінням, свербінням шкіри та висипом. Усі ці проблеми трапляються рідко використовуючи домашні засоби чи натуральну косметику. Вони не містять речовин, які потенційно можуть завдати шкоди нашій шкірі. Це хороша новина для людей, чия шкіра ніжна і схильна до подразнення, а також для людей, які страждають на алергію і схильних до алергії.





Популярні натуральні інгредієнти в косметиці


Натуральна косметика має виключно натуральні інгредієнти. До таких продуктів належать речовини рослинного, тваринного або мінерального походження. Серед популярних:



  • Алое вера. Завдяки високому вмісту води у складі (цілих 96%) алое є чудовим зволожувальним засобом.




  • Мед. Він живить шкіру і сприяє її омолодженню, роблячи її більш пружною, м'якою і гладенькою.




  • Водорості та глина. Належать до глинистих мінералів (гідратованих алюмосилікатів), що мають сильні бактерицидні, мінералізуючі та ранозагоювальні властивості.




  • Чай. Його екстракт також чинить заспокійливу дію. І зелений чай, і червоний африканський, та білий чай, які зміцнюють і відновлюють шкіру, уповільнюють процес старіння.




  • Трави. Популярним інгредієнтом натуральної косметики є хвощ, кропива, ромашка.




  • Рослинні олії. Є найбільш часто використовуваними натуральними інгредієнтами в косметиці. Серед основних, використовуваних у косметиці:




  • Кокосова олія. Є прекрасною заміною зволожувальних кремів, вона глибоко зволожує і живить шкіру. Володіє антибактеріальними властивостями, захищає шкіру від сонця і надає ефект крему з фільтром SPF 10.




  • Арганова олія. Ідеально підходить для зрілої, атопічної і шкіри з акне. Володіє зміцнювальними і захисними властивостями, прискорює загоєння ран, заспокоює подразнення, викликані прищами та екземою.




  • Ши-масло (каріте). Це натуральна олія, отримана з горіхів ши. Містить багато цінних поживних речовин, таких як вітаміни А, Е і F, які чинять на шкіру протизапальну, заспокійливу та живильну дію.




  • Оливкова олія. Насичує зневоднену шкіру та прискорює процеси регенерації клітин. Крім цього, її використовують у боротьбі з целюлітом.



Приклади косметичних продуктів із натуральними інгредієнтами


Українські бренди натуральної косметики, у яких немає ароматизаторів, барвників і синтетичних наповнювачів:



  • Hillary Cosmetics.




  • White Mandarin.




  • Marie Fresh Cosmetics.




  • Joko Blend.




  • Dushka.




  • Uspix.




  • Cryo Cosmetics.




  • Helen Yanko.



Застереження та побічні ефекти


Багато натуральних інгредієнтів мають специфічний запах, який може підійти не всім. А концентрований склад природних компонентів може мати побічні ефекти. Відмова від консервантів означає і скорочення терміну зберігання натуральної косметики – від 3 до 6 місяців. Деякі інгредієнти та ефірні олії (наприклад, м'ята перцева, евкаліпт, ментол, лаванда, екстракти цитрусових) крім того що вони приносять користь шкірі, ці компоненти також можуть викликати алергічні реакції.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?