flagКожа
ornament-full-title

Як користуватися пінкою для вмивання?

ornament-full-title
Догляд за шкірою починається з її очищення. Для цієї процедури часто використовують гелі для вмивання, косметичне молочко, лосьйони. Але якщо у вас дуже чутлива шкіра, або ви віддаєте перевагу глибокому, але максимально щадному очищенню - обирайте пінку. На ринку цей засіб представлений у широкому асортименті: очищувальні, зволожувальні, матуючі, кисневі та багато інших - на будь-який смак і тип шкіри. На окрему увагу заслуговують корейські бренди. Крім очищення, корейські пінки надають і інші позитивні ефекти. Ознайомитися та вибрати можна на сайті популярної косметики за посиланням: https://naturel.ua/catalog/koreyskaya_kosmetika/penki_dlya_umyvaniya/.

Як користуватися пінкою для вмивання?


Відмінності пінки для вмивання від інших очищувальних засобів



Коли ми говоримо про очищення шкіри, то припускаємо не просто вмивання водою. Протягом дня в пори шкіри потрапляють мікрочастинки косметики, пил, атмосферні викиди. Вночі в порах накопичуються піт, пил, залишки нічного крему. Крім того, при нормальному функціонуванні сальних залоз, виділяється жировий секрет - себум, або шкірне сало, яке теж забиває пори, внаслідок чого на поверхні шкіри з'являються прищі, запалення, вугрові висипи та інше.

Незважаючи на те що гель, пінка, інші засоби для очищення виконують одне й те саме завдання - вони різні, і за текстурою, і за принципом впливу на шкіру.

Міцелярна вода працює тільки на поверхні. Її можна використовувати для видалення макіяжу, але глибокого очищення цей засіб не дає.

Для власників жирної шкіри рекомендуємо очищувальні гелі на водній або олійній основі. У них густіша консистенція, і такі засоби довше впливають на шкіру. Завдяки цьому вони не тільки видаляють всі забруднення, а й шкірне сало. У пінки ж текстура більш повітряна, легка, вплив на шкіру більш ніжний, але глибокий.

Для молодої шкіри, схильної до жирності, відмінно підійдуть двофазні засоби, які складаються одночасно з водної та олійної основи. Вони відмінно очищають, з мінусів - після очищення залишки засобу все одно потрібно змити, використовуючи пінку або гель для обличчя.

Багато користувачів плутають пінку з мусом для обличчя, вважаючи, що це одне й те саме. Засоби дійсно багато в чому схожі, але є і відмінності, головне - у мусу щільніша текстура, а пінки все одно працюють більш дбайливо.

Що стосується піни для вмивання - це очищувальний засіб, який підходить абсолютно всім, незалежно від типу шкіри. Він відмінно очищає, не потребує змивання, не містить сильних ароматизаторів і барвників, легко змивається водою і не пересушує шкіру.

Як правильно підібрати пінку для вмивання?



Необхідно звертати увагу на склад пінки, деякі компоненти можуть не підійти для чутливої шкіри. Але корейська косметика для догляду за обличчям рідко викликає негативну реакцію, оскільки містить тільки натуральні компоненти, а синтетичні добавки зведені до безпечного мінімуму. Косметологи дають кілька рекомендацій, як вибрати пінку для вмивання:

- Якщо шкіра схильна до алергії, то підбираємо засоби, у складі яких не містяться парабени, мінеральні олії, компоненти SMS, SLES, SLS. Вони можуть викликати небажані реакції епідермісу.

- Термін придатності продуктів, у складі яких міститься максимальна кількість натуральних компонентів, не повинен перевищувати одного року.

- Обирати засіб для свого типу шкіри (виняток, коли вказано "для всіх").

- Потрібно враховувати наявні проблеми зі шкірою.

- Для молодого епідермісу потрібна пінка з муцином равлика або екстрактом плаценти.

- Щоб підвищити пружність шкіри обличчя, зволожити суху і запобігти віковим змінам, у складі має бути присутня гіалуронова кислота, гліцерин, натуральні олії.

- Проблемному епідермісу підходять склади із саліциловою кислотою і цинком. Їх же можна використовувати для жирної шкіри. Але для цього типу більше підійде засіб з екстрактом зеленого чаю або гель.

Для нормального епідермісу достатньо зволожувального складу з гіалуроновою кислотою. У деякі пінки входять відбілювальні компоненти. Якщо потрібно зберегти на обличчі засмагу довше, то краще вибрати засіб для вмивання без освітлювальних речовин, або замінити на мус.

Як правильно користуватися пінкою



За текстурою пінка для вмивання нагадує рідкий крем, який під час контакту з водою перетворюється на піну (за необхідності потрібно збити руками або спеціальним спонжем). Якщо ви використовуєте засіб із флакона з піноутворювачем, всього кілька натисків - і повітряна піна у вас на долоні.

Більшість пінок не можуть якісно усунути стійкий або інтенсивний макіяж, тому попередньо слід видалити його залишки, використовуючи засіб для очищення на масляній основі.

Запам'ятайте головне правило - піна починає працювати тільки після контакту з водою. Тому перед нанесенням очищувального засобу обличчя слід добре зволожити.

Видавіть потрібну кількість піни для вмивання на долоню і нанесіть на шкіру обличчя легкими масажними рухами. Особливу увагу приділіть Т-зоні (ділянки з найжирнішою шкірою), а також кінчику носа та ділянці під нижньою губою (про ці зони часто забувають). Масажувати шкіру можна пальцями, спонжем або спеціальною щіточкою для обличчя, тут кому як зручніше.



Через кілька секунд змийте залишки пінки водою. Не використовуйте занадто холодну або гарячу воду і тим паче не робіть контрастних умивань під час очищення - це шкідливо для шкіри і може призвести до висипань, акне та інших неприємних наслідків. Вода для змивання засобу для очищення має бути злегка прохолодною, щоб очищені пори закрилися.

Мити обличчя піною рекомендується не частіше ніж двічі на день - вранці перед нанесенням макіяжу і ввечері перед сном. Винятки - випадки, коли доводиться часто змінювати макіяж, або в разі високої забрудненості довкілля (наприклад, під час роботи на виробництві з агресивними для шкіри умовами).
flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?