flagЗдоровье
ornament-full-title

Дерматоскопія – найбільш точний и надійний метод діагностики

ornament-full-title

Дерматоскопія - найкращий метод?



Останнім часом в мережі все частіше звучить слово "дерматоскопія". Величезна кількість статей написано на цю тему людьми далекими від медицини або тими, хто посоромився підписати свій матеріал. Як і серед багатьох питань, які висвітлюються в інтернеті - дійсно корисної інформації дуже мало. В основному доводиться читати щось на кшталт "дерматоскопія - найкращий спосіб перевірки родимок". Давайте спробуємо розібратися - так це чи ні? Детально тут calm.ua/services/dermatoonkologiya/dermatoskopiya/.



Дерматоскопія – найбільш точний и надійний метод діагностики


"Перлини" в мережі



Не будемо детально розбирати "перли" які можна знайти в Інтернеті на тему дерматоскопія.



Досить перейти по першій же посиланням на цей запит:



Автор пропонує нам робити терміново робити дерматоскопію відразу після травмування родимки. Щоб не втратити дорогоцінний час, раптом родимка вже стала злоякісної ...



Стаття має підпис, проте по ній не можна зрозуміти - лікар це написав чи ні.



Упевнений, що зі мною погодиться будь-який онколог - людина, яка дає такі рекомендації, в кращому випадку, далекий від діагностики онкологічних захворювань шкіри. У гіршому - взагалі не має відношення до медицини.



Дуже часто мені доводиться стикатися з проявами депресії у людей, що начиталися подібних публікацій.



Але ж ми розібрали тільки одну з них ...



Які дослідження родимок існують? Як можна перевірити мої родимки



Спробуємо розібратися, чи дійсно дерматоскопія "краще за всіх". Для початку коротко опишемо варіанти обстеження утворень шкіри.



Перед видаленням ми можемо обстежити родимки двома способами:



Клінічний метод діагностики (огляд, пальпація, історія існування родимки). Ефективність такого принципу постановки діагнозу невисока - від 37 до 80%. Цифри говорять самі за себе - метод не точний.

Дерматоскопія, зішкріб або пункція. Діагностична точність цих методів не перевищує 95%. Безумовно, це дуже хороший показник. Однак, з 100 пацієнтів з меланомою або раком 5 діагнозів будуть встановлені невірно і люди не отримають своєчасного лікування.

Після видалення метод дослідження - один: гістологія. Саме вона дозволяє з точністю майже 100% визначити характер родимки і провести необхідне лікування в разі, якщо вона виявиться злоякісною.



Як проводиться дерматоскопія?



Лікар наносить на родимку спеціальне іммерсійне масло, прикладає до неї дерматоскоп і аналізує зображення.



Дерматоскопія - це боляче?



Ні. Зовсім.



Чим дерматоскоп краще очі онколога?



У цього приладу є 2 серйозних переваги:



  1. Десятикратне (або більше) збільшення

  2. Думаю, тут коментарі зайві. Можливості людського зору обмежені.

  3. Проводиться огляд глибоких структур родимки, а не поверхневих. Людське око при огляді родимки сприймає тільки ті промені світла, які відбиваються від її поверхневих шарів. У дерматоскопі, завдяки Іммерсійна маслу створюються особливі умови. При них промені світла з вбудованого освітлювача, відображаються не від зовнішніх, а від внутрішніх структур. Завдяки цьому лікар через дерматоскоп дивиться в глибину родимки і може оцінювати її будова.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?