flagЗдоровье
ornament-full-title

Професійні зубні щітки: переваги та поради як обрати

ornament-full-title

Чи правда, що одноразові зубні щітки краще, а звичайні розсадник мікробів? Чи правда, що електричні щітки просто маркетинговий хід? На що звернути увагу під час вибору нової щітки в магазині? Яка потрібна саме вам?



Якщо вибір зубної пасти може викликати збентеження, то з вибором зубної щітки більшість людей зазвичай справляється на «ура» і вибирає щось середнє за ціною та приємне на вигляд. Але щіток у магазинах так багато! Серед них – синтетичні та натуральні, електричні та іонні, з гумовими щетинками і з перехресно розташованими… Поговоримо про усвідомлений вибір зубної щітки. Професійні зубні щіткі рекомендуємо вам замовити в інтернет-магазині стоматологічних материалів DS-stomat.



Професійні зубні щітки: переваги та поради як обрати


Як часто треба змінювати зубну щітку?



Щітку потрібно міняти кожні 2-3 місяці. Також її заміна може бути виправдана після профгігієни у стоматолога, оскільки під застарілим нальотом були різні види мікроорганізмів, які тепер зникли; а також після перенесеної застуди чи бронхіту. Втім, щодо останнього існують розхожі думки, деякі фахівці вважають і цей захід необов'язковим.



ЧИ ПРАВДА, ЩО ЗУБНА ЩІТКА – РОЗСАДНИК МІКРОБІВ?



Іноді на просторах інтернету зустрічаються тривожні статті про те, що вже після першого застосування на зубній щітці залишається величезна кількість бактерій, через що всі наступні чищення зубів стають небезпечними для здоров'я. Британська компанія Dentii пішла далі і випустила зубні щітки з одноразовими насадками, а разом з ними і рекламний ролик, який у всіх фарбах описує як шкідливо повторно використовувати одну щітку.



На той випадок, якщо хвиля паніки, яка вже охопила британців, дійде і до Росії, нагадую, що бактерії в принципі постійно присутні не тільки на наших щітках, а й у нас у роті і це нормально.



По-перше, мікрофлора порожнини рота в жодному разі не стає стерильною після чищення зубів, а по-друге, у зубній пасті містяться антибактеріальні речовини, які стримують розмноження мікроорганізмів безпосередньо на щітці.



Найголовніше правило: у кожної людини має бути своя власна зубна щітка, чужою користуватися не можна!



ВАЖЛИВО ПРАВИЛЬНО ЧИСТИТИ ЗУБИ



При виборі зубної щітки потрібно розуміти, що головним чином важлива не так її якість, як техніка чищення зубів.

Необхідно чистити зуби регулярно, не менше ніж 2 хвилини, 2 рази на день. Рухи при чищенні повинні бути вертикальними, вгору-вниз, від ясна до зуба. При горизонтальних ви тільки травмуєте ясна і зітрете емаль, а чищення зубів так і не досягнете. Необхідно приділити увагу кожному зубу, почистити з усіх боків.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?