flagДом
ornament-full-title

Жіночі заготовки вишиванок на габардині та на домотканому полотні

ornament-full-title

Вишивка бісером - неймовірно ефектний і красивий спосіб прикрасити виріб з тканини або шкіри.



Завдяки відео-уроків і майстер-класами навчитися, як шити бісером, може навіть початківець. Докладні інструкції та керівництва допоможуть розібратися в цій справі і створити свій власний перший проект бісероплетіння.



Існує безліч способів вишивки бісером, проте в основі все вони - нанесення красивих візерунків на тканину за допомогою невеликих пластмасових намистин. Від початківця потрібно елементарне розуміння того, як володіти голкою і ниткою, а також уявлення про різноманітні швах, які зазвичай наносяться вручну.



Починати вчитися, як шити бісером на тканині, найкраще з простих швів і візерунків. Після того, як новачок освоїтися з фундаментальними поняттями, швами і візерунками, можна переходити до більш складних проектів. Однак першим кроком є ​​покупка необхідних матеріалів та інструментів.



Жіночі заготовки вишиванок на габардині та на домотканому полотні


Вибір матеріалів для вишивки бісером



Існує безліч видів і стилів бісеру і маленьких намистин для бісерної вишивки. Виготовляються вони з самих різних матеріалів, але найчастіше - з кольорового пластику. Початківцям рекомендується використовувати стандартний, великий і однорідний бісер з великими дірками. Головне ж - сфокусуватися на майбутньому проекті і вибрати намистини відповідного кольору і розміру.



Важливо!

Крім намистин, для вишивки з бісеру знадобляться і інші матеріали:



  1. Шовкова нитка кращого кольору.

  2. Спеціальна голка для бісеру (тонше і довше, ніж звичайна голка).

  3. Ножиці та заготовки вишиванок для жінок, інші аксесуари для шиття (наперстки, сантиметрові стрічки або лінійки, олівці).

  4. Малюнок або сема для вишивки.

Намистини та інші матеріали, що вимагаються для вишивання з бісеру, доступні в багатьох магазинах для шиття і рукоділля і продаються за доступними цінами. Початківці також можуть придбати комплекти для вишивки, призначені для новачків.



Вишивання бісером для початківців: перші кроки



Основна відмінність вишивки бісером для початківців від уроків вишивання полягає в тому, що в даному випадку при нанесенні кожного стібка використовується намистина певного розміру. Прикрашати же вишивкою можна найрізноманітніші предмети, включаючи одяг і чохли для телефонів, настінні панно і картини.



Першим кроком в освоєнні техніки вишивки бісером для початківців буде вивчення різних способів кріплення намистин до тканини. Найбільш популярні з них:



  1. Монастирський - найпростіший спосіб. Намисто прошиваються невеликими діагональними стібками.

  2. Вприкреп - все бісеринки надягають на нитку, а потім між двома сусідніми намистинками виконуються дрібні вертикальні стібки.

  3. Арочний - схожий на попередній, але в даному випадку на нитку нанизується лише кілька намистин, а до тканини кріпиться остання з них.





Цікаво знати!



Щоб вишити бісером монастирський шов, починати необхідно з лівого нижнього кута квадратика. Намистини нанизуються вже після того, як в тканину введена голка. Закріплюється бісеринка протягуванням голки на виворітну сторону тканини через правий верхній куточок квадрата. Таким чином, вишивається цілий ряд, а в кінці вишивка закріплюється вузликом.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?