flagДом
ornament-full-title

Як вибрати насіння на озиму цибулю?

ornament-full-title

Садимо цибулю взимку. Які сорти вибрати?



Зима на просторах нашої неосяжної батьківщини буває різною – від горезвісних морозів Сибіру до субтропіків Криму. Від регіону вашого проживання, від м'якості чи суворості зими і залежатиме, який сорт цибулі краще садити взимку. У кожному регіоні є свої місцеві сорти, адаптовані до погодних умов та вирощені у відповідному кліматі. Деякі обмеження, звичайно, існують – не варто садити в зиму південні, теплолюбні сорти цибулі, якщо морози у вашому районі часом наближаються до сибірських. Замовити насіння ви можете тут https://sevok.in.ua/radar/.



Як вибрати насіння на озиму цибулю?


Навіщо садити цибулю в зиму



Дивно, але ще років 10-15 тому садити цибулю взимку було не заведено. Навіть зараз далеко не всі знають про таку можливість. А тим часом це чудовий спосіб отримати ранню цибулю та перо. Для озимої посадки краще вибирати найменшу цибулю, до 1 см у діаметрі. Ці цибулинки дають відмінну цибулю-ріпку. А якщо ви хочете отримати ранню цибулю на перо, то зупиніть вибір на цибулинках розміром 1,5-3 см. Міцною цибулинки від них не буде, але перо з'явиться досить швидко.



Можна самостійно вирощувати цибулю-сівок, тоді ви точно будете впевнені як обраний сорт. Але дуже погано переносить зберігання. Найменше насіння, яке дасть хороші міцні плоди, висихає під час зберігання в першу чергу. Потрібно створювати спеціальні умови для зберігання посівного матеріалу, стежити його станом, регулярно перебирати.



Для вирощування сівка знадобиться цибуля-чорнушка. Це не якийсь особливий сорт, так називають дрібне насіння цибулі, з якого вирощують сівок. Для отримання хорошого матеріалу (чорнушки) краще відібрати найбільші та здорові цибулини з вибраного сорту. Садити їх можна як навесні, так і під зиму. Влітку на рослинах серед зелені з'являться квітконоси (стрілки), на яких утворюються парасольки з дрібними зернятками. Це і є чорнушка.





Цибуля з насіння-чорнушки проростає досить довго. Хороша головка може не встигнути сформуватися за один сезон, але для вирощування сівка це оптимальний варіант. Висаджені в зиму дрібні цибулинки дадуть велику, міцну цибулю-ріпку.



Для отримання по-справжньому хорошого матеріалу доведеться постаратися. У такий спосіб краще вирощувати насіння якогось особливого сорту, наприклад, із незвичайним солодким смаком чи гарною здатністю витримати зиму.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?