flagЦветы
ornament-full-title

На що звернути увагу при виборі перцю

ornament-full-title

Як виростити міцну і здорову розсаду перцю самостійно



Купівля насіння поганої якості - найбільш поширена помилка при вирощуванні розсади, адже саме від якості насіння, буде залежати кінцевий результат. З неякісного насіння, в кращому випадку, виростуть слабкі рослини, ну а в гіршому - взагалі нічого не виросте. Якiсне насiння перцю ви можете замовити в магазинi https://harvest-center.com.ua/perec/.





Вибір грунту і ємності для посадки



Перець краще сіяти в готовий спеціальний грунт, змішавши його з невеликою кількістю землі з грядки, призначеної для висадки перцю. Це дозволить розсаді швидше адаптуватися після висадки. Якщо грунтосуміш готується самостійно, то рекомендується таке поєднання: 2 частини дернової землі, 4 частини торфу, 1 частина старих тирси, 1 частина перегною і до них додається потроху піску і золи. Будь-яка грунт, домашня або магазинна, обов'язково пропарюють або проливається розчином марганцівки. Ємності для перцю краще брати непрозорі, так як сонячне світло гнітюче діє на кореневу систему, через що сповільнюється розвиток надземної частини. Тому прозорі стаканчики обклеюють темним скотчем або зафарбовують зовні.



Посів насіння перцю



На дно кожної ємності укладають будь-дренаж (шматочки битої цегли, пінопласту або керамзит) і наповнюють її землею на висоту не менше 6-7 см. Добре проливають грунт за добу до посіву і розкладають підготовлені насіння: вглиб до 1 см, залишаючи інтервал між ними до 1,5-2 см, між борозенками 5-6 см. Коли вся ємність заповнена, насіння трохи присипають землею або піском і злегка ущільнюють долонею.





Правила догляду



Поки не з'являться сходи, перцю потрібно тільки тепло, причому не менше 25-27 ° C. Тому горщики накривають склом або поліетиленом для прискорення проростання. Через тиждень-півтора з'являться перші паростки, весь цей час поливати насіння не слід - їм вистачає початкового зволоження. Весь період вирощування розсади її потрібно оберігати від протягів, які дуже небезпечні для ніжних паростків.



Доведеться забезпечити перцю і регулярне досвечивание, так як повноцінно розвиватися він зможе, тільки отримуючи 10 ч світла щодня. В іншому випадку розсада виросте болючою, будуть затримки в подальшому зростанні і цвітінні. Як тільки з'являться паростки, ємності з розсадою переселяють на підвіконня, ближче до світла.



Ця культура вимоглива і до поливу: земля повинна бути завжди вологим на дотик. Поливати краще вранці, бажано через піддон і тільки теплою відстояною водою. Перцю дуже корисна тала вода, отримати яку можна, розтопивши сніг.



За час зростання на віконці проводиться 2 підгодівлі комплексними добривами: перша - у фазі 3-4 справжніх листочків, друга - коли виростуть 5-6 листочків. Хоча б раз проводиться позакореневе підживлення шляхом обприскування, тоді плоди будуть більшого розміру і смачніше.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?