flagЦветы
ornament-full-title

Посадка та вирощування саджанців плодових та декоративних рослин - Вічнозелений ялівець

ornament-full-title

Ця незвичайна рослина дуже любить світло і легко переносить посуху, тому ялівець розміщують на освітлюваних сонцем ділянках. У затіненій площині він виростає потворною, пухкою, негарною рослинкою.



Дистанція між рослинами при висадці має бути до 2 метрів. При цьому слід враховувати форми рослини. Невисокі рослини садять на дистанції 100 сантиметрів, високорослі - на відстані 200 сантиметрів. Перед висаджуванням бажано відросточки в контейнерах просочити рідиною. Земельну грудку потрібно тримати в рідині протягом 3 годин. на сайті https://agrostore.ua/ ви дізнаєтеся безліч порад щодо вирощування різних культур та особливостей підзимової сівби ранніх зелених культур.



Посадка та вирощування саджанців плодових та декоративних рослин - Вічнозелений ялівець


Поглиблення посадкової ямки базується на об'ємі земельної грудки та обсягів корінців рослини. Ялівець саджають у ямки, габарити якої втричі більші за кому землі. Для величезних кущів слід викопати лунку вглиб на 80 см. На дно ямки насипати товчену цеглу і піщану землю шаром в 30 см. Корінці присипати сумішшю, що містить торфу, дернину і пісочну крихту в пропорції 3:2:1. Великі саджанці садять так, щоб верхня частина його знаходилася трохи вище посадкової лунки. У маленьких саджанців вона має бути на висоті поверхні ґрунту.



Після висадки землю слід мульчувати торфом та крихтою шаром приблизно 10 сантиметрів. Теплолюбні рослини мульчують перед холодами, а навесні мульчу згрібають, тому що вона створює умови для загнивання шийки.



Для ялівцю підійде будь-який ґрунт, він зовсім до нього невибагливий. Головна вимога рослини – це внесення у травні добрив. Поливати ялівець потрібно тільки в посушливу пору року, і то рідко – приблизно три рази за сезон. На зрілу рослину рекомендується виливати до 30 л рідини.



Обов'язково ялівець потрібно обрізати. Оскільки він розвивається поволі, стрижку слід проводити дуже дбайливо. В основному прибирають засохлі гілки в різні пори року. Перед настанням зими утеплюють лише молоденькі саджанці, і то лише першого року після висадки.



Плоди ялівцю подібні до шишок, які широко використовують у лікарській діяльності. Речовини, виготовлені з них, корисні при хворобах нирок та сечового міхура, при різних запаленнях. Олійні розчини з рослини використовують при хворобах суглобів, спини, неврозах. Настій гілочок корисний при алергічних хворобах.



Прутики додають до банних віників, для дезінфекції бочок та інших ємностей з дерева, в яких зберігаються фруктові та овочеві культури, гриби.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?