flagИнтерьер
ornament-full-title

Як правильно спроектувати дачний двоповерховий будинок?

ornament-full-title

Для багатьох людей заміський будинок є чимось на кшталт заповітної мрії – перспектива відпочити від міської метушні в затишному куточку здається досить райдужною. Більше того, хочеться не просто придбати вже готову будову з облаштованою присадибною ділянкою, а створити садибу своєї мрії, в якій будуть правильно втілені всі побажання щодо дизайну та планування. Залишається лише одне – перенести свої задуми на папір, а вже потім, склавши проект будинку та визначивши його місце розташування на ділянці, втілювати в життя (займатися безпосередньо будівництвом будинку). Подивитись готові проекти домів дачних ви можете тут https://servus.ua/proekty-dachnyh-domov.



Якщо щодо другого моменту, за визначенням, не може бути жодних сумнівів щодо необхідності сторонньої допомоги - навіть у тому випадку, якщо ви будете професійним будівельником, самостійно звести правильний особняк ви не зможете, а ось витрати на складання архітектора можна виключити.



Яким чином проектування та будівництво можна здешевити? Так дуже просто - виконати самому його роботу цілком можливо, навіть не маючи якихось спеціальних навичок створення проекту приватного будинку. Здійснити проектування будинку (намалювати його на папері схематично), насправді, не так уже й складно!



Як правильно спроектувати дачний двоповерховий будинок?


Проекти дачних будинків з верандою, терасою та мансардою



Перед тим, як почати шукати проект для зведення дачі, потрібно визначитися, для чого вона використовуватиметься як постійне житло або сезонне. Це допоможе уникнути витрати часу на вивчення непотрібної інформації, а також вибрати найкомфортніше та найоптимальніше рішення. Готові проекти дачних будинків, які пропонують різні компанії, практично завжди можна змінити за індивідуальними уподобаннями. Радимо вам глянути готові проекти двоповерхових домів на сайті https://servus.ua/proekty-dvuhetazhnyh-domov.



Планування невеликих будинків для дачі



Розмір дачного будиночка зазвичай залежить від площі землі. Якщо на великій ділянці можна збудувати будинок будь-яких розмірів, то на маленькому це зробити складно. Оскільки його розташування щодо інших ділянок має відповідати нормам дачного будівництва.



Залежно від кількості членів сім'ї, потрібно правильно підібрати планування будинку, тобто вибрати зручне розташування кімнат та їх розміри. Якщо будинок буде експлуатуватися постійно, то необхідний монтаж системи опалення та утеплення стін та даху.



У невеликих дачних будинках кімнати з різним призначенням поєднують для економії простору. Так, наприклад, велика кімната може бути і вітальнею та їдальнею, а передпокій поєднаний з верандою. Кухню розташовують ближче до вхідних дверей, особливо якщо в дачі відсутня каналізація і водопровід.



Якщо всі комунікаційні системи підведені, під санвузол відводять невелике приміщення, а замість ванни встановлюють душову кабіну. Під комору або вбиральню вибирають місце ближче до входу. Спальню облаштують у дальній, менш галасливій частині дачного будинку.





Дача з верандою та терасою



На стадії планування дачного будинку можна додати до проекту розміщення веранди чи тераси або їх разом. Останній варіант особливо зручний тим, що значно збільшує корисну площу будівлі. Будувати їх можна на загальному чи окремому фундаменті. При цьому необхідно правильно розмістити будівлі до напрямків сторін світла, тому що від цього залежить мікроклімат усередині будов.



Веранда - це закрита прибудова до будинку, де дві або три стіни засклені. Її планування під час будівництва включається до основного проекту дачі. Веранда може розташовуватись на будь-якому поверсі, тому будується на загальному фундаменті. Завдяки закритим стінам, її можна розташувати з будь-якої сторони будинку, тому що в неї не потрапляють опади, не задує вітер.



Веранда може бути як літньою, так і зимовою, утепленою. У неї є багато варіантів застосування: додаткова кімната, літня їдальня, зал зі спортивними тренажерами, зимовий сад та багато іншого.



Проект дачі з мансардою



Будівельні фірми пропонують великий вибір готових проектів двоповерхових дач з мансардою, але можуть зробити його за індивідуальними бажаннями. Тому бажано відразу визначиться з вимогами до майбутньої споруди, оскільки існує безліч різних варіантів з архітектурних та конструктивних рішень. Вибираючи форму дах, слід враховувати, що від її виду залежить площа мансарди.



Проект дачі з мансардою з двосхилим дахом вигідніший за ціною, ніж конструкція покрівлі з переломами. Розташовувати меблі буде зручніше, тому що кут нахилу схилів з двох сторін однаковий. При цьому він повинен бути не менше 35 °, а висота аттикових стін 120-150 см.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?