flagИнтерьер
ornament-full-title

Інструкція з вибору праски: 4 параметра, на які варто звернути увагу

ornament-full-title
Праска — домашній помічник та один з найважливіших девайсів у домі. З її допомогою ми виглядаємо охайно на робочих зустрічах та родинних святкуваннях. Цей потужний пристрій може за кілька хвилин перетворити зім’яте «щось» на акуратний одяг. Оперативна готовність до роботи — одна з переваг праски, яка виручить, коли ми поспішаємо.

Інструкція з вибору праски: 4 параметра, на які варто звернути увагу


Плануєте покупку такого домашнього помічника? Не розгубитися в широкому асортименті товарів дозволить цей невеликий гайд.

1. Яка підошва краща?

Якісна робоча поверхня праски — ключовий елемент усього пристрою. Виробники експериментують, використовуючи різноманітні матеріали.

- Алюміній — легкий, швидко нагрівається та остигає. Відмінно ковзає по тканині будь-якого типу. Матеріал досить легко подряпати контактом з фурнітурою.
- Тефлон — не пропалює тканину, ретельно пропрасовуючи кожний сантиметр. Така підошва потребує спеціального догляду.
- Кераміка — зручна, добре ковзає. Але керамічна поверхня може розшаруватися у випадку сильного тиску праски на тверду фурнітуру.
- Нержавіюча сталь — довговічний метал, простий у догляді. Міцні, з хорошими показниками ковзання, такі утюги для дому дозволять за кілька хвилин привести одяг до ладу.

2. Насадки: доповнення, якими не варто нехтувати

Давно минули часи, коли треба було прасувати одяг через марлю чи іншу тканину. Сучасні прилади доповнені спеціальними насадками.

- Тефлонова насадка на підошву — дозволяє легко прасувати вироби навіть з найтоншого шовку.
- Насадка для верхнього одягу — використовується для пальт, зимових курток і теплих піджаків. Не залишиться жодної складки на вашому одязі. І тканина точно не постраждає.
- Універсальна насадка вбереже підошву від забруднень, а речі — від появи характерного блиску після прасування. Треба обов’язково використовувати цей аксесуар під час роботи з речами із синтетики, що мають принти, візерунки та аплікації.

3. Відпарювання: корисна функція для ідеального прасування

Праски з таким функціоналом поділяються на два типи.

- Резервуарні — більш бюджетний варіант. Маленька ємність вбудована в корпус. У неї необхідно наливати воду раз на 30-40 хвилин. Рідина потрапляє на нагрівальний елемент, випаровуючись через отвори в підошві. Оптимальна кількість отворів — 80-100. Бажано, щоб вони розташовувались по всій поверхні підошви.
- Парогенераторні — девайси з більшим баком для води, в якому є окремий нагрівальний елемент. Можна прасувати речі праскою, можна підключити шланг і відпарювати одяг. Такі моделі легко знайти в магазині Алло.

4. А яку потужність вибрати?

Чим вищий цей параметр — тим швидше праска набирає необхідну температуру.

- До 1,5 кВт — дорожній варіант, підійде для невеликої кількості тонкого одягу.
- До 2,2 кВт — оптимальний побутовий девайс.
- Від 2,3 кВт — пристрій, який допоможе випрасувати багато білизни за мінімум часу.

На що ще варто звернути увагу? Прогумована ручка, довгий шнур на шарнірі й невелика вага пристрою. Різні режими прасування допоможуть не зіпсувати тканину.
flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?