flagИнтерьер
ornament-full-title

Must Have для будь якої шафи: худі

ornament-full-title

Вже багато років худі утримує позиції одного з найбільш затребуваних предметів сучасного гардеробу. Чому, розповіли на Volynnews.com.


Зручний пошив, функціональність, теплота, а також стильний зовнішній вигляд – саме за ці якості всі так полюбили світшоти з капюшоном та кишенею-кенгуру або замком-блискавкою спереду. Зараз все популярнішими стають моделі оверсайз, просторі, трендові та комфортні для активного проведення часу і відпочинку. Проте чи хтось задумувався щодо того, коли та за яких обставин з’явився такий модний елемент одягу?



Must Have для будь якої шафи: худі


Взагалі з англійської мови назва «hoodie» є поєднанням словосполучення «hooded sweatshirt», що в перекладі означає толстовка з капюшоном. Все геніальне – просто, чи не так?


Історичні відомості стверджують, що такий тип одягу вперше винайшли ще до нашої ери, ви тільки уявіть! Проте в сучасному розумінні та вигляді це трапилося в 30-х роках минулого століття. Це була частина спортивної форми, а також частина форми для складських робітників і лісників.


Згодом почала активно розвиватися хіп-хоп культура, вуличний нью-йоркський стиль, розвивалася андеграундна музика – представники цих напрямків гідно оцінили новий предмет гардероба. Тоді такі кофти символізували обережність, гідність і непокору. Молодь, яка була особливо маргіналізована в суспільстві, надягала худі, щоб почуватися в безпеці.


Вже в 1970-х hoodie стає символом статусу на зростаючій хіп-хоп сцені, його починають носити скейтери, брейк-дансери, вуличні художники, а згодом і безліч реп-виконавців, які й задали тренд на носіння світшоту з капюшоном на наступні десятиліття. Росту популярності худі у світі моди необхідно завдячувати Томмі Хілфігеру та Ральфу Лорену. Саме вони зберегли в цій речі символічну актуальність у темах прав молоді та поліції, але й додали їй певної автентичності великого міста.


Тренд не закінчується і сьогодні, адже зараз бренди та модельєри пропонують чимало різноманітних варіантів для різних вікових категорій. Навіть найменші поціновувачі моди можуть відчути себе справжніми іконами стилю завдяки старанням дизайнерів. У брендових колекціях зустрічаються моделі для дітей від 2-3 років, для підлітків та дорослих. А різноманіття фасонів, матеріалів та поєднання кольорів дозволяє задовольнити бажання навіть найвибагливіших цінителів.


Варто відзначити, що худі відмінно поєднується навіть з абсолютно протилежними стильовими напрямками. Діловий та стрітстайл, спорт та кежуал, повсякденний та гламур – сучасна фешн-індустрія є багатогранною та не має рамок, тому з ним сміливо можна експериментувати із власними аутфітами.


Поповнити та оновити гардеробну шафу останніми трендовими новинками від улюблених брендів можна на сайті MD Fashion. Широкий асортимент, тільки оригінальна продукція та безліч варіантів на будь-який смак – ці та інші переваги інтернет-магазину МД Фешн зроблять шопінг незабутнім.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?