flagКожа
ornament-full-title

Дерматози: причини, класифікація і лікування

ornament-full-title
За останні роки кількість людей, які страждають на дерматози, помітно зросла. Це пов'язано з багатьма факторами, як спадковими, так і неспадковими. До цієї групи захворювань належать ті, які пов'язані з порушеннями живлення шкірних покривів, запальними процесами і впливом мікробів. Таких сьогодні налічується понад дві тисячі.

Дерматози: причини, класифікація і лікування


Шкіра людини має складну будову, вона різна на різних ділянках тіла. У дермі є залози (потові та сальні), судини, тканини різних типів, ороговілі частинки. І будь-яке порушення в роботі цих систем може мати наслідки у вигляді дерматитів. Шкіра виконує захисну функцію організму, вона витримує негативні впливи хімічними речовинами, ультрафіолетовими променями, пилом та іншими частинками, на неї також впливають фізичні умови. Нездатність протистояти цим чинникам може спровокувати дерматологічне захворювання.

Види дерматозів



Велику групу шкірних захворювань можна поділити на спадкові та неспадкові. Перші пов'язані з порушеннями в генах або хромосомах, вони передаються з покоління в покоління. Такі хвороби не обов'язково проявляються в кожному поколінні, але ймовірність цього досить висока. До спадкових дерматитів відносять такі захворювання:

- атопічний дерматит;
- псоріаз;
- синдром Марфана;
- вульгарний іхтіоз.

Такі хвороби можуть проявитися як у дитячому, так і в зрілому віці.

Особливості неспадкових дерматозів


Неспадкові дерматози також бувають двох типів: набуті або вроджені. Другі закладаються ще в материнській утробі, провокують їх різні інтоксикації, хвороби інфекційного типу, але вони не успадковуються в наступному поколінні. Набуті дерматози мають чіткі причини. Вони можуть бути спричинені мікротравмами шкіри, її тертям, іонізуючим або ультрафіолетовим випромінюванням, хімічними речовинами, що взаємодіють із дермою, медикаментами та фарбами.

Дерматоз такого типу також можуть викликати мікроби, кліщі та грибки. Спровокувати неспадкові шкірні хвороби можуть і ендогенні чинники, до яких належать: інфекційні та онкологічні захворювання, гіповітаміноз, проблеми з нирками, печінкою, кровообігом.

Для ефективного лікування дерматозів необхідна правильна їх діагностика, щоб виявити причини та усунути їх. У цьому може допомогти дерматологічна клініка професора Калюжної - https://profderm.net.ua/ua/, яка має успішний багаторічний досвід у вирішенні таких проблем.


Лікування дерматозів



Люди, які страждають на шкірні захворювання, цілком можуть повернутися до повноцінного, активного життя, якщо звернуться до кваліфікованих фахівців. Лікування дерматозу може бути як медикаментозним, так і немедикаментозним залежно від типу хвороби.

Для якнайшвидшого одужання важливо регулярно і правильно харчуватися, виключити з раціону шкідливу синтетичну їжу, не перевтомлюватися, більше відпочивати, оберігати себе від стресу і негативних чинників навколишнього середовища.

Щоб отримати адекватне лікування конкретного виду дерматозу, краще звернутися до кваліфікованих лікарів. Багато хто шукає контакти клініки професора Калюжної - https://profderm.net.ua/ua/kontakty/, тут можна отримати вичерпну інформацію і записатися на прийом до одного з найкращих медичних центрів нашої країни.
flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?