flagЗдоровье
ornament-full-title

Медична інформаційна система Доктор Елекс

ornament-full-title

Унікальна особливість нашого медичного центру: ми спеціалізуємось на обслуговуванні новонароджених дітей та малюків до року. З нами комфортно та зручно, якщо в сім'ї ростуть діти.



Кріодеструкція доброякісних шкірних новоутворень



Кріотерапія або кріодеструкція буквально означає використання дуже низької температури як лікувальний засіб для видалення доброякісних шкірних новоутворень у дітей. Кріодеструкція використовується для видалення бородавок, папілом, гемангіом, молюсків, себорейного кератозу, актинічного кератозу (ластовиння), шрамів та багато інших небажаних шкірних утворень. Радимо вам записатись в медичний центр Medexpert в Україні тут https://medexpert.ua/ru/doktor-jeleks/.



Медична інформаційна система Доктор Елекс


Як проводиться кріодеструкція?



Заморожуюча речовина - кріоген (зазвичай це рідкий азот), використовується для прямого впливу сильного холоду на небажані новоутворення. Кріоген прикладається до цільової області, де він руйнує тканину шкіри, а також стимулює місцеву відповідь імунної системи. Через деякий час небажана тканина покривається кіркою, а потім відпаде, залишивши після себе здорову тканину для загоєння та самовідновлення. Поряд з косметичним ефектом (чистішою шкірою), маленькі пацієнти та їхні батьки можуть бути спокійні, знаючи, що небажане зростання тканин більше не становить потенційної загрози для здоров'я.



Хоча рідкий азот є найчастіше використовуваним кріогеном, є інші речовини, які можна використовувати залежно від індивідуальних обставин. Кріоген наноситься тонким струменем із медичного пульверизатора. Також може використовуватися ватна паличка як аплікатор. Оброблена шкіра, природно, трохи пощипує, а потім зазвичай виникають пухирі. Н випробовуваний біль напрочуд терпимий, якщо процедуру проводить досвідчений дерматолог.



Через кілька днів формується струп, який висихає та відпаде протягом наступного тижня або двох. У важких випадках використовується повторна кріотерапія, щоб гарантувати повне видалення освіти з малою ймовірністю його рецидиву. Кріотерапія недорога, надійна та безпечна процедура, але повинна виконуватися тільки після точної дерматологічної діагностики, оскільки процедура не підходить, наприклад, для лікування агресивної меланоми.



Догляд за шкірою після кріодеструкції



Поразка після лікування не вимагає накладання пов'язки. Місце аплікації можна щодня акуратно промивати солоною водою чи фізіологічним розчином. Додатковий догляд за ділянкою, що обробляється, зазвичай обмежується пов'язкою, щоб прикрити ділянку під час загоєння, особливо якщо ділянка знаходиться в області, де одяг натиратиме і викликатиме дискомфорт під час загоєння.



Пухирі, що утворюються, можуть бути великими і геморагічними (наповненими кров'ю). Їх не слід зрізати чи здирати. При значних розмірах та незручності можна випустити рідину стерильною голкою, не пошкодивши сам міхур.





Як тільки пухир перетвориться на струп, можна нанести вазелін, щоб заспокоїти та зволожити рану. Слід уникати здирання або зрізання струпа, щоб полегшити природні процеси загоєння, дозволяючи струпу відпасти свого часу. Швидкість загоєння варіюється на різних ділянках тіла, при цьому струп зазвичай залишається на гомілках набагато довше, ніж на обличчі чи руках. Найчастіше кінцевим результатом буде цілком нормальна шкіра без будь-яких ознак ураження.



Процедура кріодеструкції викликає жалючий, пекучий біль. Заморожування поразок на долонях, підошвах, вухах, губах і повіках болючіше, ніж деінде. Заморожування уражених ділянок чола та шкіри голови може спричинити головний біль. За потреби можна дати дитині знеболювальне (ібупрофен).

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?