flagЗдоровье
ornament-full-title

Що таке КТ з контрастуванням і які її переваги

ornament-full-title

Комп'ютерна томографія впродовж останніх років, особливо в період пандемії, зарекомендувала себе як швидкий і надійний рентгенівський метод виявлення патологічних змін у роботі організму. Для одержання детального результату у важкодоступних для променів органах в організм вводять спеціальний йодний контраст, який ніби підсвічує уражені хворобою ділянки. КТ з контрастуванням в Urosvit, львівському медичному центрі, проводять висококваліфіковані фахівці на сучасному томографі, а результат обстеження з детальними знімками ви отримаєте вже за кілька хвилин після закінчення процедури.



Що таке КТ з контрастуванням і які її переваги


У чому полягає суть КТ з контрастуванням


Комп’ютерна томографія, попри те, що використовує рентгенівське опромінення, – безпечна і безболісна діагностика, яка допомагає швидко й точно визначити наявність різних патологій та новоутворень чи не в усіх органах і системах організму. Вас поміщають у спеціальний апарат, який за допомогою променів “сканує” ваше тіло і робить багато детальних знімків. Для того, щоб уражені ділянки на них було видно чіткіше, вам можуть запропонувати ввести в організм контрастну речовину (здебільшого йодний розчин), яка є цілком безпечною і виводиться з організму за декілька годин. Обов’язково попередьте лікаря, якщо маєте алергію на йод.


Загалом у центрі Urosvit доступні такі види КТ:



  • КТ головного мозку;




  • КТ легенів;




  • КТ нирок;




  • КТ скроневих кісток;




  • КТ навколоносових пазух;




  • КТ органів черевної порожнини;




  • КТ шийних відділів хребта.



До процедури не потрібно якось особливо готуватися, окрім діагностики органів черевної порожнини. У цьому випадку краще заздалегідь відмовитися від жирної і важкої їжі та алкоголю і приходити на процедуру натщесерце.





Чи є протипоказання до процедури


За всієї безпечності комп'ютерної томографії є деякі застереження щодо її проведення певним групам людей. Зокрема, процедуру не радять робити за наявності:



  • гострого запалення нирок;




  • тяжкої форми цукрового діабету;




  • алергії на контрастну речовину;




  • складних захворювань серця та органів черевної порожнини;



Також протипоказанням до проведення КТ є дитячий вік до 14 років та вагітність. В останньому випадку процедуру можуть провести у небезпечних для життя жінки або дитини ситуаціях за рекомендацією лікаря, але тоді матку накривають спеціальним свинцевим екраном. Лактація не є перешкодою для проведення КТ, лише в разі введення контрасту потрібно зробити перерву у годуванні хоча б на день, щоб організм повністю вивів речовину.


Ви завжди можете зателефонувати в Urosvit, щоб дізнатися детальну інформацію про процедуру в адміністраторів центру та записатися на зручний для вас час.


Не відкладайте на завтра турботу про своє здоров’я.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?