flagЗдоровье
ornament-full-title

Плазмоліфтинг ясен, установка брекет-систем в Новомосковську

ornament-full-title

Вініри - різновид протезування зубів, хоча ставляться вініри, здебільшого, в естетичних, а не в практичних цілях. Тим не менш, останнім часом вініри набирають все більшої популярності: їх природність і краса приваблюють багатьох людей, які мріють про голлівудську посмішку. Де краще слідкувати за станом своїх зубів в Новомосковську? Відповідь очевидна - цен стоматологія alefclinicplus.com!



То що таке вініри? Кому їх встановити, а кому протипоказано?



Плазмоліфтинг ясен, установка брекет-систем в Новомосковську


Що таке вініри?



Вініри - це тонкі (0,5-0,6 мм завтовшки) і міцні пластинки, що накладаються поверх зуба і візуально виправляють його зовнішні недоліки: форму, колір, положення в роті. Існують також люмініри - ще більш тонкі (0,3 мм) вініри, які не вимагають попереднього обточування зубів і виглядають дуже природно.



Ставляться вініри, як правило, на передні зуби - ті, що видно при посмішці. Зуби при цьому повинні бути цілими або зруйнованими лише частково, щоб вінір можна було до чогось кріпити — адже сама по собі така пластинка не замінить повноцінний зубний протез, і зуб вона покриває лише з одного, зовнішнього боку.



Встановлюють вініри у багатьох випадках: якщо зуб частково сколотий, але недостатньо, щоб замінювати його протезом; якщо зуб сильно викривлений або потемнів внаслідок неправильного стоматологічного лікування чи інших причин. Вініри кріплять по одній платівці на один зуб, кожна пластинка виготовляється окремо, по зліпку зуба.



Вініри роблять, в основному, з кераміки (так звані, «голлівудські» вініри) та з діоксиду цирконію.



Керамічні (порцелянові) вініри зустрічаються найчастіше: цей матеріал більш природний з погляду зовнішнього вигляду, не змінює колір з часом і зберігає натуралістичну прозорість. Такі вініри трохи менш міцні, зате набагато красивіші.



Вініри з діоксиду цирконію мають в основі тонкий металевий каркас, а зверху покриті шаром порцеляни — завдяки цьому вони зберігають високу міцність, але мають трохи меншу прозорість (а будь-який натуральний зуб людини трохи прозорий), і через це можуть виглядати менш природно. Якщо зуби пацієнта мають насичений, щільний колір емалі, йому підійде цей вид вінірів.





Як встановлюють вініри



  1. Насамперед — зуби потрібно підготувати до мікропротезування. Для цього оглянути всі старі пломби, вилікувати карієс, пульпіт та інші захворювання, здатні завадити установці вініра, провести процедуру професійного чищення зубів.

  2. Потім пацієнт за допомогою стоматолога вибирає колір та матеріал майбутнього вініра.

  3. Після цього зуб обточується під мікропротез: знімається верхній шар емалі (приблизно 0,5 мм з передньої поверхні) і складається зліпок зуба, яким буде зроблений вінир.

  4. Поки вінір готується в зуботехнічній лабораторії (1-2 тижні), пацієнту кріплять тимчасовий пластиковий вінір, який захистить позбавлений емалі і тому вразливий зуб від агресивної дії довкілля.

  5. Потім вінір, нарешті, кріплять до зуба - спочатку на спеціальну білу пасту (відтінок пасти потрібно підібрати в тон зубам), потім - на постійний цемент. До встановлення вініру на постійне кріплення ще можна внести корективи щодо його форми та кольору, але після зняти вже закріплений вінір буде дуже проблематично.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?