flagЗдоровье
ornament-full-title

Як провести експрес тест на визначення антигену

ornament-full-title

Цей експрес тест на визначення антигену проводиться методом імунохроматографічного аналізу та дозволяє встановити присутність в організмі антигену SARS-CoV-2 (експрес-тест). Згідно з клініко-лабораторними випробуваннями чутливість становить 97%, а специфічність — майже 100%.



Позитивний тест на антиген SARS-CoV-2 є підтвердженням захворювання на COVID-19 (СП 3.1.3597-20 «Профілактика нової коронавірусної інфекції (COVID-19)» від 13.11.2020 №35.



Як провести експрес тест на визначення антигену


Опис Експрес-аналізу на визначення антигену коронавірусу



Аналіз на антиген визначає наявність самого коронавірусу в організмі, а не імунну відповідь організму на вірус. В силу індивідуальних особливостей організм може не виробити антитіла, навіть якщо людина хворіє на коронавірус. Крім того, антитіла з'являються, як правильно, тільки на 5-7 день від моменту зараження, антиген вірусу, можна виявити на ранній стадії захворювання - як тільки вірус став ділитися в організмі людини. Тести на антиген точні для виявлення вірусу. Також одна з головних переваг тесту на антиген - це швидкість цього тесту, який може дати результати за хвилини.



Застосування



Тест застосовується на ранніх стадіях (з 1-го дня появи симптомів) та у розпал інфекційного процесу для визначення антигену при підозрі та підтвердженні наявності вірусу в організмі.



Тест дозволяє отримати відразу на місці якісну оцінку на предмет інфікування COVID-19.



Кому показано дослідження



Тим, хто хоче швидко дізнатися про свій COVID-статус, планує подорож або нещодавно повернувся з поїздки, хоче відвідати родичів, які перебувають у групі ризику, або відвідати масовий захід.



Як ефективний скринінг для виявлення безсимптомних носіїв інфекції



Підготовка до аналізу



Протягом 6 годин до аналізу не зрошувати ротову порожнину ліками, не розсмоктувати таблетки.

За 3 години до процедури немає, не пити, не курити, не чистити зуби і полоскати рот.



Як проводиться тестування



Забір біоматеріалу проводиться двома стерильними зондами. Мазки беруться зі слизової оболонки нижнього носового ходу і з ротоглотки. Взятий біоматеріал міститься в розчин на кілька хвилин, після чого матеріал виділеного зразка наносяться на спеціальну тестову касету. Результат оцінюється протягом 8-15 хвилин.





Результати аналізу



  • Аналіз на антиген – якісний. Це означає, що висновок за його результатами може бути двох видів:

  • результат негативний - антиген SARS-CoV-2 не виявлено;

  • результат позитивний - антиген SARS-CoV-2 виявлено.

Зверніть увагу!

Експрес-тестування на наявність антигену не замінює тестування методом ПЛР для планової госпіталізації, виїзду з РФ, в'їзду до РФ, санаторно-курортного лікування. Тест використовується виключно для експрес-діагностики.



Для цього ви можете додатково здати ПЛР-тест на коронавірус (звичайний або терміновий).

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?