flagИнтерьер
ornament-full-title

Як почистити плісняву пральну машину

ornament-full-title
Пральна машина – одна з найпоширеніших побутових приладів у вашому будинку. При кожному використанні у відсіку для мийних засобів та барабані пральної машини можуть утворюватися залишки води та мийного засобу, які згодом можуть перетворитися на плісняву. Коли це відбувається, з вашої пральної машини може почати виходити неприємний запах, а після циклу прання білизна може вийти з пліснявою та бактеріями.

Ви повинні регулярно чистити пральну машину, щоб уникнути утворення плісняви. Читайте більше про ремонт пральних машин на нашому сервісному сайті - lviv-remont.com.ua/remont-pralnih-mashin. На щастя, це дуже легко зробити, і вам знадобиться всього кілька звичайних засобів для чищення для дому.

У цьому посібнику ми почнемо з покрокових інструкцій з очищення пральної машини, а насамкінець дамо вам кілька простих порад про те, як у першу чергу уникнути утворення цвілі в пральній машині.

Як почистити плісняву пральну машину


Почнімо.


Як видалити плісняву з пральної машини



- Щоб захистити руки, надягніть пару захисних рукавичок. Ви повинні носити маску для обличчя, якщо вона у вас є, щоб не вдихати небезпечні хімічні речовини.
- Потім приготуйте очисний розчин або використовуйте комерційний спрей з відбілювачем як активний інгредієнт. Щоб зробити розчин, що чистить, самостійно, змішайте 2 склянки гарячої води з ½ склянки відбілювача (перекису водню) і ¼ склянки лимонного соку. Щоб отримати більш натуральний розчин, змішайте 2 склянки води зі склянки білого оцту і склянки лимонного соку. Після змішування перелийте у пляшку з розпилювачем.
- Якщо у вас є пральна машина з фронтальним завантаженням, відкрийте дверцята та добре очистить дверну прокладку/ущільнювач, використовуючи при необхідності невелику щітку для очищення всередині. Якщо у вас є пральна машина з вертикальним завантаженням, відкрийте дверцята та очистить внутрішню частину дверцят і верхню частину пральної машини чистим спреєм і вологою тканиною.
- Потім очистить решту пральної машини, розпиливши і протерши її. Вийміть з пральної машини всі деталі, які можуть випасти, і очистить їх окремо перед тим, як покласти їх у пральну машину. Не забувайте чистити відсік для мийних засобів, тому що саме тут люблять рости/розвиватися бактерії.
- Потім поставте пральну машину на цикл очищення або, якщо у вас немає циклу очищення, поставте її на найвищу температуру та найдовший цикл. Перед натисканням кнопки «Старт» заповніть відсік для мийних засобів для чищення.
- Після завершення циклу очищення відкрийте дверцята і протріть внутрішню частину машини. Після висихання залиште двері відчиненими, щоб дати провітритися протягом декількох годин.
- На завершення ретельно очистить зовнішню частину приладу за допомогою спрею, що чистить, і вологої тканини. Якщо ви все ще відчуваєте запах або бачите плісняву після циклу прання, увімкніть другий цикл прання.




Як зупинити плісняву в пральній машині



Сподіваємося, що до цього моменту ваша пральна машина вільна від утворення плісняви та пахне як нова. Щоб у першу чергу запобігти утворенню плісняви та бактерій у пральній машині, дотримуйтесь кількох простих порад.

- Регулярно протирайте пральну машину. Один із найпростіших способів уберегти пральну машину від утворення плісняви – швидко протерти її після використання. Це запобігає утворенню вологи всередині вашої пральної машини, яка в кінцевому підсумку перетворюється на плісняву.
- Дістаньте білизну з пральної машини якнайшвидше. Також важливо виймати завантажену білизну відразу після завершення циклу прання, щоб уникнути утворення вологи всередині пральної машини. Наприклад, не завантажуйте білизну, якщо ви не збираєтеся бути вдома, коли цикл закінчиться, щоб ви могли його вийняти. Натомість використовуйте функцію таймера, щоб цього не сталося.
- Регулярно очищайте прокладку. Пральні машини з фронтальним завантаженням мають велику дверну прокладку/ущільнення, що допомагає запобігти витоку води. Прокладка отримує багато вологи всередині, тому рекомендується регулярно чистити її, щоб уникнути розвитку бактерій та плісняви.
- Використовуйте порошкові мийні засоби. Порошкові мийні засоби з меншою ймовірністю залишать залишкову вологу всередині пральної машини, яка потім може перетворитися на плісняву.
- Залишіть кришку відкритою. Можливо, найпростіша порада — завжди залишати дверцята пральної машини відчиненою після її використання. Це допоможе пральній машині висохнути, що запобігає утворенню вологи всередині пристрою.
flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?