flagЗдоровье
ornament-full-title

Як вибрати пульсоксиметр? Covid часи

ornament-full-title

Пульсоксиметр - медичне обладнання, яке допомагає вимірювати концентрацію кисню в артеріальній крові, цей показник називається сатурацією кисню, або SpO2.



Пульсоксиметр використовують при захворюваннях легенів, щоб не пропустити момент, коли рівень кисню в крові стане небезпечно низьким. Від нестачі кисню страждають всі органи і тканини, в першу чергу - серце і мозок.



Запалення легенів - часте ускладнення важкої коронавирусной хвороби. Однак це не означає, що пульсоксиметр необхідний всім без винятку заразилися людям. У цій статті ми розповімо, кому може стати в нагоді цей прилад, як їм правильно користуватися, щоб отримати точний результат, і як його правильно вибрати.



Як вибрати пульсоксиметр? Covid часи


Навіщо лікарі використовують пульсоксиметр при коронавирусной хвороби



Пульсоксиметр - гаджет 2020 року. У клінічній практиці він дозволяє лікарю в спірних випадках своєчасно направити пацієнта на госпіталізацію. При госпіталізації пульсоксиметрія в числі комплексу досліджень допомагає прийняти рішення, куди направити пацієнта, - в звичайне або реанімаційне відділення, підібрати йому режим кислородотерапии і відслідковувати її ефективність. На етапі реабілітації пульсоксиметрія може бути використана, щоб оцінювати прогрес в переносимості фізичних навантажень.



Відстежувати SpO2 вкрай важливо, тому що при COVID-19 навіть важкий дефіцит кисню дуже часто суб'єктивно переноситься досить легко, іноді практично безсимптомно.





Кому дійсно потрібен пульсоксиметр



При правильному використанні пульсоксиметр - незамінний діагностичний прилад в руках лікаря. Але рекомендувати покупку цього приладу всім людям, які захворіли або побоюються захворіти на ГРВІ, в тому числі COVID-19, недоцільно.



Чотири хворих людини з п'яти переносять Коронавірусние хворобу в легкій формі, їм вимірювати SpO2 в принципі не потрібно. Багато будуть неправильно користуватися приладом. При цьому, з лікарської точки зору, нормальні значення SpO2, виміряні пацієнтом, не виключають необхідності його огляду і опитування - як і повідомлення про зниження сатурації. Чи буде пацієнтові психологічно спокійніше мати під рукою пульсоксиметр, або, навпаки, він стане приводом для додаткових тривог, залежить від психологічних особливостей людини.



Ймовірно, домашній персональний пульсоксиметр міг би бути дійсно корисним, якщо:



  • пацієнт з яких-небудь причин не госпіталізується при наявності показань;

  • пацієнт відноситься до групи ризику несприятливого перебігу захворювання;

  • у пацієнта або його родини склалися довірчі партнерські відносини з дільничним лікарем, який зможе використовувати дані пульсоксиметр для своєчасної корекції терапії та госпіталізації пацієнта.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?