flagЗдоровье
ornament-full-title

Особливості процедури донації яйцеклітин

ornament-full-title

Використання донорських яйцеклітин для деяких жінок – єдина можливість народити довгоочікувану дитину. Якщо з певних причин у жінки не виробляються власні статеві клітини або виявлено хромосомну аномалію, то сімейна пара звертається за допомогою до донора яйцеклітини. Тому набрала популярності така процедура як донація ооцитів в Україні, що дає можливість будь-якому подружжю відчути щастя батьківства.



Особливості процедури донації яйцеклітин


Процедура донації ооцитів безпечна?


Потенційні донори задумуються над можливими небезпеками для їх власного здоров'я, перш ніж наважитися брати участь в програмі. Ця процедура виконується сучасною медициною вже протягом багатьох років, тому набутий немалий практичний досвід і вироблені безпечні практики. Безперечно, в ній присутні певні ризики, але вони є досить низькими.


Для жінки важливо зрозуміти суть цих потенційних ризиків, перш ніж зважитися на донорство. Сюди належать такі фактори, як реакція на медичні препарати, психологічний та фізичний дискомфорт від типових процедур по забору крові та ін'єкцій. У декого виникає так званий синдром гіперстимуляції яєчників, коли спостерігається надмірна реакція на ліки, що приймаються. Однак цей стан зустрічається досить рідко та його нескладно позбутися. В суспільстві існує певний острах щодо підвищеного ризику раку чи безпліддя у жінок, що стають донорами яйцеклітин, однак це не підтверджено дослідженнями. При цьому рекомендується проводити не більше восьми циклів донорства яйцеклітин, аби не нашкодити власному здоров’ю. Сам процес взяття яйцеклітин не є болючим для донора, адже проводиться під короткочасною внутрішньовенною анестезією. Тому не варто цього боятись.





Необхідні медичні обстеження


Весь цикл, включаючи медичний скринінг та тестування, генетичне тестування, психологічний скринінг та оплата юридичних послуг, повністю оплачені. Крім того, ваші ліки та вся медична процедура також покриті. Передбачається здача ряду тестів та обстежень. Спочатку потенційний донор має пройти трансвагінальне обстеження органів малого таза. Це ультразвукове дослідження, що дає змогу оцінити загальний стан жіночих органів та оваріальний резерв яєчників (чи достатня кількість антральних фолікулів для програми донорства яйцеклітин). Якщо висновок лікаря задовільний, потенційний донор здає кров для загального обстеження, а саме: загальний аналіз крові, аналізи на наявність різноманітних інфекцій та вірусів, складних генетичних захворювань. Поки очікуються результати, жінка проходить додаткове консультування та огляд психолога, терапевта та гінеколога. Тільки після цього може потрапити в програму — донація яйцеклітин.


Громадська організація "Донори За Життя" готова надати максимально повну інформацію про процедуру донації ооцитів та відповісти на питання щодо вимог до здоров'я донорів яйцеклітин, потенційних ризиків або детальних умов програми. Донорство яйцеклітин — благородна справа, що дає можливість зробити деякі бездітні сім'ї щасливими.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?