flagЗдоровье
ornament-full-title

Вітаміни та БАДи в Україні

ornament-full-title

У зв'язку із чим відбувається порушення мікрофлори?



  1. Неправильне харчування та шкідливі звички. Великі обсяги порцій, високий вміст хімічних добавок у їжі, раптова зміна раціону, зміна режиму їди. Все це ускладнює правильну роботу бактерій і в результаті всмоктування корисних мікроелементів порушується. Зловживання цукром та алкоголем також негативно впливає на мікрофлору.

  2. Прийом лікарських препаратів, які згубно впливають на бактерії. До них відносяться антибіотики, сульфаніламіди, антидепресанти, гормональні препарати, проносне.

  3. Запальні процеси у кишечнику.

  4. гельмінтоз (наявність паразитів в організмі, в т.ч. в кишечнику).

  5. Безконтрольне очищення організму клізмою.

  6. хронічний стрес, порушення сну.

  7. хіміотерапія, радіотерапія при онкологічних захворюваннях.



Вітаміни та БАДи в Україні


У яких випадках потрібне відновлення мікрофлори?



Зазвичай симптоми порушення мікрофлори розвиваються поступово. Але що швидше людина скоригує своє харчування і допоможе своєму організму, то швидше все повернеться в норму. Якщо ж симптоми існують вже довгий час, а ми старанно їх ігноруємо, то в результаті отримуємо серйозне порушення роботи органів травлення, погане самопочуття, ожиріння та ще цілий комплекс проблем, для вирішення яких потрібно безліч зусиль, часу і засобів. Ви можете зараз замовити вітаміни та БАДи в Україні!



Які симптоми свідчать, що нашій мікрофлорі потрібна допомога?



Порушення випорожнень - це може бути як діарея, так і запор.



  1. Так звані диспепсичні явища - відрижка, метеоризм, здуття живота, печія, неприємний запах із рота, нудота, відчуття тяжкості в животі.

  2. Погіршення стану волосся, шкіри та нігтів, нездоровий колір обличчя, безконтрольний набір ваги.

  3. Підвищена чутливість організму до різних речовин (алергія).

  4. Слабкість та швидка стомлюваність, поганий сон та депресія.

Все це є ознаками порушення балансу нашої мікрофлори кишечника. Як видно зі списку, зв'язок із кишечником деяких симптомів зовсім не очевидний. Патологічний процес у кишечнику веде до зміни всього організму, сильного зниження якості життя, загального самопочуття та працездатності. Якщо ви виявили у себе ці неприємні симптоми, то нашим «корисним» бактеріям потрібна допомога.



То як же можна їм допомогти? Для початку з'ясуємо що таке пробіотики та пребіотики і чим вони відрізняються.



Пробіотики



За визначенням ВООЗ, пробіотики - це непатогенні для людини мікроорганізми, які мають здатність відновлювати нормальну мікрофлору кишечника, а також згубно впливати на хвороботворні та умовно-патогенні мікроорганізми. Тобто. це живі бактерії, які в нормі присутні в кишечнику кожної здорової людини та приносять їй користь.





Пребіотики



Пребіотики, згідно з визначенням ВООЗ, - це речовини, які не всмоктуються і не перетравлюються в шлунку та тонкому кишечнику, але створюють сприятливі умови для росту та розмноження корисних бактерій кишечника.



Основними речовинами-пребіотиками є лактулоза, інулін, олігофруктоза та харчові волокна, а допоміжними речовинами: аргінін, валін, глютамінова кислота, пектини та хітозан. Також до таких речовин можна віднести деякі вітаміни (напр. Вітамін А, Е, С). Всі ці компоненти використовують для виготовлення біологічно активних добавок або лікарських препаратів. Пребіотики є і в деяких продуктах харчування, наприклад, у крупах, молочних продуктах, кукурудзі, хлібі, цибулі, часнику. Тобто. ці речовини проходять транзитом через весь наш травний тракт і вже в самому кінці, в товстому кишечнику, підживлюють бактерії нормальної мікрофлори, створюючи умови для їхньої життєдіяльності. Тим самим вони беруть участь у підтримці балансу та сталості мікрофлори кишечника.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?