flagЗдоровье
ornament-full-title

Види ультразвукової діагностики, які проводяться в клініці «Лелека-UP»

ornament-full-title

Ультразвукова діагностика (сонографія) - популярний, безболісний і високоінформативний метод обстеження пацієнтів з різними проблемами. Неможливо переоцінити значимість УЗД у ранньому виявленні пухлин та інших серйозних патологій.



Важливо знати: збором та інтерпретацією даних діагностичного УЗД повинен займатися фахівець із глибокими теоретичними знаннями та великим практичним досвідом. Адже від вірності постановки діагнозу залежить здоров'я, а часом і життя пацієнта! Якщо ви проживаєте у Львові, то радимо пройти УЗД тут https://leleka-up.com.ua/ultrazvukova-diagnostika/.



Види ультразвукової діагностики, які проводяться в клініці «Лелека-UP»


Ультразвукове дослідження. Суть методу



УЗ-діагностика - це метод дослідження розмірів, структури, форми, положення, а також руху органів та тканин за допомогою ультразвуку в режимі реального часу.



В основі методу лежить здатність ультразвукових хвиль проходити через різні тканини організму, по-різному відбиваючись від структур різної щільності. Ці «відображення» фіксуються чутливим датчиком і за допомогою спеціального програмного забезпечення перетворюються на зображення на моніторі УЗД-сканера.



Існують різні види УЗ-діагностики. Найчастіше використовуються сканування (те, що зазвичай розуміється під поняттям УЗД) і доплерографія (вид УЗ-діагностики, що дозволяє вивчати швидкість, напрямок та інші характеристики кровотоку).



У просунутих клініках сьогодні проводиться також УЗД селастографією - дослідження жорсткості та еластичності тканин, що дозволяє не тільки виявляти новоутворення, але й диференціювати злоякісні від доброякісних, тим самим знижуючи кількість хворобливих та небезпечних діагностичних пункцій (біопсій).



Ультразвукова діагностика відноситься до найбільш інформативних та доступних методів дослідження здоров'я пацієнтів. У деяких областях (наприклад, акушерство), УЗ дослідження є основним засобом діагностичної візуалізації.



Крім обстеження вагітних пацієнток, ця методика є унікальною для проведення діагностики деяких органів і систем, наприклад, кровоносних судин (триплексне дослідження судин), серця (ехокардіографія) і т.д.



УЗД безболісно, ​​не надає шкідливого на організм і вимагає значних матеріальних витрат. Важливим є і той факт, що процедура не тривала за часом і не втомлює пацієнтів, при цьому дає якісну та повну інформацію про стан обстежуваного відділу організму.





Переваги УЗ-діагностики:



  • можливість вивчення більшості органів та систем;

  • доступність та швидкість дослідження;

  • відсутність протипоказань;

  • висока інформативність;

  • безпека, неінвазивність;

  • можливість неодноразового повторення процедур для уточнення діагнозу, моніторингу перебігу захворювання, відстеження динаміки лікування;

  • можливість проведення скринінгових обстежень для профілактики та раннього виявлення патології тощо.

flagОцени статью!
  • 0
Комментариев пока еще нет

Добавить комментарий!

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
ОПРОС
Сколько времени в день Вы уделяете своей внешности?